AUKCIJA

Nije onaj kojeg su slupali: Jedan od dva Lamba Countacha iz ‘Vuka s Wall Streeta‘ ide na oglasnik

Dva zadivljujuća primjerka modela Countach 25th Anniversary iz 1989. korištena su u briljantnom filmu Martina Scorsesea

1989. Lamborghini Countach 25th Anniversary

 RM Sotheby‘s

Jedan od dva Lamborghinija Countacha koji su korišteni u snimanju filma "Vuk s Wall Streeta" naći će se na aukciji RM Sotheby‘sa na prodajnom događaju u New Yorku 8. prosinca.

Dva zadivljujuća primjerka modela Countach 25th Anniversary iz 1989. korištena su u briljantnom filmu Martina Scorsesea, oba završena u nijansi bijele poznate kao Bianco Polo. Podrazumijeva se da je samo 12 primjeraka Countacha 25th Anniversary isporučeno u SAD obojenih u Bianco Polo boju s Bianco interijerom.

Jedna od najupečatljivijih scena filma prikazuje Leonarda DiCaprija kako vozi Lamborghini u alkoholiziranom stanju. Countach se namjerno sudario više puta tijekom snimanja, ali ovaj primjerak koji ide na aukciju nije automobil koji je oštećen. Iako popis automobila ne navodi za koje je scene korišten, vjerojatno je korišten za neke od glamuroznih snimaka tijekom filma.

image

1989. Lamborghini Countach 25th Anniversary

RM Sotheby‘s

Detaljna povijest vlasništva nad automobilom također još nije objavljena, ali znamo da ovaj Countach ima broj šasije KLA12722 i uključuje grješno-ružne prednje branike s američkim specifikacijama. Aukcijska kuća očekuje da će ga prodati za između 1,5 i 2,0 milijuna dolara.

image

1989. Lamborghini Countach 25th Anniversary

RM Sotheby‘s

"‘Wolf‘ Countach, zajedno s ostalim automobilima koji će biti u ponudi, savršeno utjelovljuje ono što smo namjeravali postići kada smo odlučili organizirati rasprodaju tijekom Tjedna luksuza u Sothebyju", rekao je Gord Duff, globalni voditelj aukcija RM Sotheby‘s.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:08