UMJETNIČKO DJELO

Netko je naručio Bugatti Chiron ‘Golden Eru‘: Ručno oslikavanje karoserije trajalo je 2 godine

Za dovršetak ovog prilagođenog Chiron Super Sporta bilo je potrebno dvije godine, a samo za skice bilo je potrebno 400 sati rada

Bugatti Chiron Super Sport ‘Golden Era‘

 Bugatti

Uz dovoljno novca, kupci Bugattija mogu prilagoditi svoje automobile kako god žele kroz program Bugatti Sur Mesure, koji se ponosno može pohvaliti "gotovo beskonačnim" mogućnostima prilagođavanja. Ali jedan je kupac doista gurnuo tu tvrdnju do krajnjih granica s prekrasnim Bugattijem koji ovdje vidite - Super Sportom Golden Era.

image

Bugatti Chiron Super Sport ‘Golden Era‘

Bugatti

Naručio ga je neimenovani kolekcionar Bugattija s dubokim cijenjenjem više od 100 godina povijesti proizvođača automobila. Za Golden Eru bile su potrebne dvije godine da se dovrši s 400 sati posvećenih umjetničkom djelu koje vidite s obje strane automobila.

image

Bugatti Chiron Super Sport ‘Golden Era‘

Bugatti

Sadrži zamršene ručno crtane skice koje su dizajneri posebnim olovkama nacrtali izravno na karoseriju. Bugatti kaže da je to jedan od najizazovnijih projekata po narudžbi koje je tvrtka ikada poduzela – i očito je zašto.

"Od početka nam je bilo vrlo jasno da možemo postići autentičnu završnicu za ove skice (a kod Bugattija je autentičnost najvažnija) ako doista koristimo olovke koje koristimo za skiciranje na papiru – sve drugo bi rezultiralo nečim što izgleda lažno ili niske kvalitete", istaknuo je Achim Anscheidt, bivši Bugattijev direktor dizajna koji je nadgledao projekt.

image

Bugatti Chiron Super Sport ‘Golden Era‘

Bugatti

"Zato smo morali pronaći proces koji bi nam omogućio korištenje olovki i crtanje svih skica ručno, izravno na boju". Suvozačeva strana prikazuje 26 jedinstvenih crteža s ikonama kao što su Type 41 Royale i Type 57 SC Atlantic, dok vozačeva strana ima 19 skica koje dokumentiraju povijest Bugattija od 1987. To uključuje moderne Bugattije poput EB110, Veyrona i Chirona, kao i kultni W16 motor.

image

Bugatti Chiron Super Sport ‘Golden Era‘

Bugatti

Dvobojni gradijent boje služi kao platno za ove prilagođene portrete. Nocturne Black na prednjoj ploči stapa se s Dore zlatnom bojom novom za ovaj automobil koja se proteže od A-stupa do stražnjeg dijela vozila. Zamršena umjetnička djela protežu se i na kabinu. Svaka ploča vrata ručno je oslikana s tri ikone Bugattija.

image

Bugatti Chiron Super Sport ‘Golden Era‘

Bugatti

Cijena? Nije važno – ovaj jedinstveni Chiron Super Sport neće se replicirati. Ali s obzirom na neke od troškova drugih jednokratnih primjeraka Bugattija, očekujemo da će ovaj biti vrijedan više milijuna. Automobil će biti izložen tijekom Monterey Car Weeka prije odlaska u garažu jednog vrlo bogatog kolekcionara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:35