RIJETKA PRILIKA

‘Nazivali su ga najljepšim autom na svijetu‘: 1 od tek 500 Alfa Romea 8C Spider ide na aukciju

Automobil koristi Ferrarijev/Maseratijev 4,7-litreni atmosferski V8 koji razvija 455 KS i 470 Nm okretnog momenta

2010. Alfa Romeo 8C Spider

 RM Sotheby‘s

Alfa Romeo 8C Spider nekoć je bio na glasu kao najljepši Spider, ali i najljepši novi automobil koji se mogao kupiti, pravi klasik od "rođenja" i i više od desetljeća kasnije, njegov bezvremenski stil ostaje vrlo atraktivan. Sada je jedan od 500 ikad napravljenih postao dostupan na aukciji, a pritom ima i vrlo jedinstvenu kombinaciju boja.

image

2010. Alfa Romeo 8C Spider

RM Sotheby‘s

Verzija bez krova 8C Spider i 8C Competizione (coupe verzija) dijele isti 4,7-litreni Ferrarijev i Maseratijev atmosferski V8 motor koji razvija 455 KS i 470 Nm okretnog momenta i šalje ih na stražnje kotače putem šeststupanjskog F1 mjenjača.

image

2010. Alfa Romeo 8C Spider

RM Sotheby‘s

Ovi brojevi omogućuju 8C Spideru ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 4,4 sekunde i maksimalnu brzinu od 290 km/h. Naravno, možda nije mogao držati korak s ozbiljnijim superautomobilima svog vremena, ili sada, ali to je bio vrlo atraktivan pogonski sklop smješten u umjetničko djelo na kotačima.

image

2010. Alfa Romeo 8C Spider

RM Sotheby‘s

Da bi stvar bila još bolja, prema RM Sotheby‘su, ovaj primjerak na satu ima samo 828 kilometara. Iako možemo razumjeti da netko nije htio zaprljati ovu ljepotu, tako mala kilometraža na ovakvom automobilu čini se kao zločin. Kombinacija Celeste plave boje s crvenim mekanim krovom i crveno-crnom unutrašnjosti vrlo je rijetka među 500 8C Spiderima.

image

2010. Alfa Romeo 8C Spider

RM Sotheby‘s

Prednost kupnje ovakvog automobila, posebno onog s tako malom kilometražom, često je u tome što dolazi sa svim originalnim dokumentima i dodatnom opremom. To je slučaj i ovdje jer će sljedeći vlasnik ovog 8C Spidera također dobiti tvornički izdanu uokvirenu fotografiju automobila, spomen-knjigu i sve priručnike. Čak dolazi s parom torbi za odjeću koje odgovaraju interijeru. Početna cijena zasad nije komunicirana, ali se vjeruje da će ova Alfa postići jako veliki iznos prilikom prodaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:46