Od BOLJEG, BOLJE

Nakon tretmana kod Noviteca najbrži otvoreni auto na svijetu Ferrari 812 GTS ispucava 840 KS

Promjene je doživio i ovjes: sa sportskijim oprugama sada je niži za 35 milimetara te je poboljšano i upravljanje
Ferrari 812 GTS Novitec
 Novitec

Poznati tuner sportskih automobila Novitec iz bavarskog Stettena specijaliziran je za prerade modela vodećih proizvođača poput Ferrarija ili Maseratija.

Sada su se uhvatili tuninga Ferrarija 812 GTS, koji od 2019. godine drži titulu najsnažnijeg serijskog kabrioleta pa se ne možete, a ne zapitati - zašto? Odgovor: zato što postoje ljudi koji su za to spremni platiti.

image
Ferrari 812 GTS Novitec
Novitec

Uz modifikacije ispušnog sustava i detalja Novitec je uspio serijskih 800 konjskih snaga koliko postiže 6.5-litreni V12 motor podići na 840 KS i 751 Nm najvećeg okretnog momenta. O performansama prerade iz Noviteca zasad još ne daju nikakve informacije, no dodaju kako je uz posebnu doplatu dostupan i Inconel ispušni sustav izrađen od materijala koji se koriste za izradu ispuha bolida Formule 1 zbog svoje izrazite lakoće i tolerancije na visoke temperature.

image
Ferrari 812 GTS Novitec
Novitec

Promjene je doživio i ovjes Ferrarija 812 GTS: sada je opremljen sportskim oprugama te je niži za 35 milimetara te je tako poboljšano i upravljanje.

image
Ferrari 812 GTS Novitec
Novitec

Što se tiče izgleda, s namjerom da se još više naglasi klinasti oblik dvosjeda s otvorenim pogledom u nebo, za 812 GTS su specijalno dizajnirani Vossen alu naplatci s vijcima u glavčini kotača, baš kao što je to slučaj kod bolida Formule 1 i gumama dimenzija 275/30 21 sprijeda i 335/25 22 straga.

Nedvojbeno, Novitec je ponovno pokazao svoju stručnost, uspjevši tunirati još jedan Ferrari, a da konotacije nisu negativnog predznaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 22:02