UZIMA MJERU MNOGIMA

NAJBRŽA DOSTAVA U GRADU! Vlasnik ovog Renaulta Kangooa s pogonom iz Clia RS je sleeper za poželjeti! Evo i detalja...

 

Sleeperi su jedna od najpopularnijih vrsta modificiranja automobila. Riječ je o vozilima koja izvana izgledaju potpuno serijski, ali ispod poklopca motora sakrivaju se različite „zvijeri“.

Iako je to najčešće slučaj s različitim limuzinama ili karavanima, rijetko tko će očekivati napravljenog sleeper-a od dostavnog vozila.

Upravo se jedan takav Renault Kangoo našao na britanskom oglasniku i to za samo 1400 funti, odnosno oko 12 tisuća kuna.

Izvana izgleda kao prosječni dostavni Kangoo s malo boljim aluminijskim naplatcima, ali ispod poklopca motora nalazi se modificirani 2,0-litreni atmosferac iz Clia RS-a 172.

Motor razvija više od 180 konjskih snaga i 200 Nm okretnoga momenta pa se pretpostavlja da ovome Kangoou treba tek oko osam sekundi do 100 km/h.

Mnogi će se pitati zašto ovaj sleeper košta toliko malo, ali odgovor jasno stoji u oglasu. Vlasnik navodi da karoserija ima nekoliko ogrebotina i udubina, da se pri punom pritisku na papučicu gasa čuje treća brzina te da je prednji ovjes relativno uništen. No ako se te stvari poprave, smatramo da novi vlasnik još uvijek može relativno jeftino proći, a užitak koji će mu modificirani Kangoo pružiti vjerojatno je neprocjenjiv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 15:46