AUKCIJA

Mr. Bean prodaje svoju Lanciju Deltu HF Integrale Evo II: Prošao s njom 3000 km u godinu dana

S malo kilometara, sve većim vrijednostima modela i izvrsnim stanjem, činjenica da je Atkinson vlasnik samo je ‘šećer na kraju‘

Lancia Delta HF Integrale Evo II

 Silverstone Auctions

Rowan Atkinson, komičar iza serija kao što su Mr. Bean i nedavni Man Vs Bee, strastveni je zaljubljenik u automobile i kolekcionar. Atkinson prodaje svoju Lanciu Delta HF Integrale Evo II iz 1993. nakon manje od dvije godine vlasništva. Kupio je automobil u svibnju 2021. sa 87.000 km, i prošao s njime oko 3000 kilometara.

Glumac je navodno odabrao ovaj automobil zbog njegove rijetke tvorničke boje, Lord Blue. Izvorno prodan u Japanu i uvezen u Ujedinjeno Kraljevstvo 2011., talijanska tvrtka očito nije previše marila za lokalizaciju, jer ostaje s volanom na lijevoj strani, kao i svi originalne proizvedene Integralke.

image

Lancia Delta HF Integrale Evo II

Silverstone Auctions

Među posljednjim Evo modelima, koji su korišteni kao homologacijski specijali za Lancijin reli tim, ovaj Evo II dobio je novi Garrett turbo i napredni ECU kako bi motor bolje radio. Poboljšanja su omogućila 2,0-litrenom turbo četverocilindrašu da razvija 215 KS (158 kW).

image

Lancia Delta HF Integrale Evo II

Silverstone Auctions

Model iz 1993. također je dobio nove 16-inčne naplatke od lake legure, krovne letvice u boji karoserije, aluminijski poklopac goriva, crvene glave cilindra, kožom presvučeni MOMO upravljač i Recaro sjedala s visokim naslonom kao standard, a sve se to još uvijek može vidjeti na ovom primjerku.

image

Lancia Delta HF Integrale Evo II

Silverstone Auctions

Prema Silverstone Auctions, koji će voditi prodaju na svom događaju 25. veljače u Stoneleigh Parku, u Warwickshireu, automobil je u izvanredno dobrom stanju, što je vjerojatno razlog zašto se očekuje da će se prodati za između 65.000 i 75.000 funti (74.000 i 85.000 eura). S malo prijeđenih kilometara, sve većim vrijednostima modela i izvrsnim stanjem, činjenica da je Rowan Atkinson vlasnik samo je "šećer na kraju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:10