REKORDI PADAJU

Lamborghini Urus postavio je nekoliko rekorda na "Danima brzine" na ruskom Bajkalskom jezeru

Lamborghini Urus još je jednom dokazao svoju sposobnost postavljanjem novog rekorda najveće brzine na ledu
Lamborghini Urus

Lamborghini Urus još je jednom dokazao svoju sposobnost postavljanjem novog rekorda najveće brzine na ledu, na Bajkalskom jezeru, u ruskom južnom Sibiru. Impresivna vožnja zabilježena je tijekom događaja "Dani brzine" u organizaciji tvrtke LAV-racing, održanog između 10. i 13. ožujka, a talijanski super terenac je dosegnuo impresivnih 298 km/h.

image
Lamborghini Urus

S Andrejom Leontjevim za volanom, Urus je također postavio rekord na 1000 metara iz stajanja gdje je ostvario prosječnu brzinu od 114 km/h. Lamborghini navodi da će službeni podaci, koje su zabilježili FIA i RAF (Ruska automobilska federacija), biti objavljeni u travnju, ali bez obzira na to oduševljeni su postignućem.

„Ovaj ekstremni izazov još je jednom dokazao da Urus Super SUV koji pruža svojstvene performanse koje se očekuju od Lamborghinija u pogledu ubrzanja i najveće brzine, kao i upravljivosti, i savladavanje autocesta, terenskih ruta ili čak leda”, rekao je Lamborghinijev šef za istočnu Europu i ZND, Konstantin Sychev.

image
Lamborghini Urus

Na asfaltu, a ne ledu ispod kotača, Urus je sposoban ubrzati do 100 km/h za 3,6 sekundi, do 200 km/h za 12,8 sekundi pa sve do maksimalne brzine od 305 km/h zahvaljujući svom 4,0-litrenom twin-turbo V8 motoru koji proizvodi 641 KS pri 6000 okretaja u minuti i 850 Nm momenta pri 2250 okretaja u minuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 12:44