DRAGULJI ZA ZNALCE

Kvartet RUF najekskluzivnijih modela ide na aukciju: Teško je odrediti koji je zanimljiviji

Kvartet RUF-ovih najekskluzivnijih auta ide na aukciju, i malo je reći da svaki od njih ima sve potrebno da izazove veliko zanimanje

RUF kolekcija

 Gooding & Company

RUF je ikonski proizvođač koji ekskluzivno radi s Porscheovim modelima već nekoliko desetljeća. Sada, kvartet njihovih najekskluzivnijih automobila ide na aukciju preko kuće Gooding & Company i malo je reći da svaki od njih ima sve potrebno da izazove veliko zanimanje kolekcionara i entuzijasta.

image

1997. RUF BTR2

Gooding & Company

Prvi od modela je RUF BTR2 iz 1997. godine, proizveden u samo 10 primjeraka i završen u istaknutoj žutoj nijansi. Ima razne estetske modifikacije u odnosu na 911 na kojem se temelji, uključujući branik, veći spojler, specifične naplatke s pet krakova i motor pojačan do 420 KS.

image

1998. RUF Turbo R

Gooding & Company

Slijedi ga par RUF Turbo R-ova iz 1998. godine, kojih je proizvedeno ukupno 15 komada. Jedan od njih je kabriolet varijanta proizvedena iste godine, jedini koji je ugledao svjetlo dana. Oba su dovršena u Blutorange nijansi, ali prvi ima posebnost što je poslan natrag u tvornicu prije nekoliko godina kako bi dobio sva poboljšanja Turbo R Limited Seriesa predstavljenog 2016. godine. Drugi ima šestcilindrični boxer s dva turba koji razvija 490 KS.

image

1998. RUF Turbo R Cabriolet

Gooding & Company

Konačno, tu je RUF RK Coupe koji se, za razliku od ostalih modela, temelji na Porsche Caymanu. Riječ je o još jednom iznimno rijetkom modelu, jer su od početne planirane proizvodnje od 49 primjeraka napravljena samo dva, jedan je bio prototip koji se nalazi u muzeju, a o drugom pišemo. To je glavna atrakcija, ali u prilog mu ide i motor koji proizvodi 440 KS.

image

1998. RUF Turbo R Cabriolet

Gooding & Company

David Brynan, viši stručnjak u Gooding & Company, rekao je: “Posljednjih godina kolekcionari su počeli prepoznavati važnost marke RUF, posebno automobila sa serijskim brojem W09 proizvedenih u Pfaffenhausenu. Ovi automobili ne samo da su izuzetno rijetki, već također predstavljaju primjer izuzetne pažnje posvećene detaljima i inženjerske izvrsnosti koji su postali sinonim za RUF".

image

RUF RK Coupe

Gooding & Company

"Oduševljeni smo što možemo predstaviti ovu fantastičnu kolekciju na Amelia Island aukciji, koja se sastoji od četiri izvanredna i vrlo individualizirana automobila od stručnog privatnog kolekcionara", zaključio je. RUF-ov kvartet bit će stavljen na aukciju 3. ožujka u Omni Amelia Island Resortu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:52