NIKAD JEFTINIJI

Kultni 6.0 V12 twin-turbo AMG stroj u S-klasi staroj 15 godina za 150.000 kuna: Dobra cijena?

Mercedes S65 AMG je nov stajao 200.000 eura i bio je najprestižniji model. Sada vrijedi ni 10 posto toga, ali je održavanje papreno

Mercedes S65 AMG

 Bring A Trailer

Mercedes S-Klasa oduvijek je bila jedna od najboljih luksuznih limuzina na tržištu, ali nažalost, zbog toga je uvijek imala i paprenu cijenu. Međutim, ako ste voljni pogledati rabljene primjerke, moguće je naći nešto u budžetu. Jedan ovakav S65 AMG Iz 2007. mogao bi biti jedan od njih, ali treba biti oprezan s takvim luksuznim automobilima koje mogu sakriti račune za održavanje.

image

Mercedes S65 AMG

Bring A Trailer

Za nas, ova generacija S-Klase uvijek je bila jedna od najljepših, a S65 je posebno upečatljiv zahvaljujući svojoj posebnoj karoseriji. Ovaj konkretni primjerak također je opremljen kompletom 20-inčnih Avant Garda naplatka i navodno je tijekom godina bio dobro održavan. Prodaje se putem Bring A Trailer aukcijske platforme i završen je u Iridium Silver Metallic nijansi.

image

Mercedes S65 AMG

Bring A Trailer

Izvješće otkriva da je desna strana oštećena 2012. godine, ali je kasnije popravljena, dok je 2018. godine automobil također pretrpio neka oštećenja na stražnjoj strani, koja su također popravljena. Oko 20-inčnih naplataka omotane su Pirelli P Zero gume dimenzija 255/35 sprijeda i 285/35 straga.

image

Mercedes S65 AMG

Bring A Trailer

I dok unutrašnjost izgleda malo zastarjelo u usporedbi s trenutnim Mercedesovim modelima, ne može se negirati da je riječ o vrlo luksuznom automobilu punom opreme. Sjedala, oplate vrata, nadzorna ploča i tunel za prijenos presvučeni su crnom Exclusive kožom.

Tu su također pojedinačna tvornička stražnja sjedala koja nude funkciju masaže, grijanja i hlađenja, a mogu se čak i nasloniti. Ostale zanimljive značajke uključuju grijani upravljač, Night View Assist, COMAND infotainment sustav, sjenila za stražnja stakla, Keyless-GO i Distronic Plus tempomat.

image

Mercedes S65 AMG

Bring A Trailer

Snaga dolazi zahvaljujući 6,0-litrenom V12 motoru s dva turbopunjača sposobnom za 604 KS i 1000 Nm okretnog momenta. Ove brojke se prenose na stražnje kotače putem pet-stupanjskog Speedshift automatskog mjenjača.

Automobil je nedavno dobio servis koji je uključivao promjenu ulja, sustav hlađenja i zamjenu svjećica. Na satu ima nešto više od 156.000 kilometara, i zapravo je prethodno bio prodan na Bring A Traileru za 22.250 dolara (153.000 kuna). Zanimljivo će biti vidjeti koliko će ovaj put ostvariti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:53