PREMIJERA U MONTE CARLU

KRALJ SPORTSKIH LIMUZINA JE STIGAO: Brabus Mercedes AMG GT 4 Door Coupe broji čak 800 KS uz 1000 Nm okretnog momenta!

 
 Brabus

Mercedes-AMG GT63 S u serijskom izdanju broji paprenih 630 KS, no u Brabusu su odlučili dodatno zapapriti stvari. Znamo da 4,0-litreni twin-turbo V8 motor ima potencijala, a njemački je tuner odlučio to iskoristiti. Brojke su sljedeće – snaga je povećana na 800 KS uz monstruoznih 1000 Nm okretnog momenta! Tako ova sportska limuzina do stotke juri za samo 2,9 sekunde, čak tri desetinke brže od ionako brze serijske izvedbe. Maksimalna brzina ostala je ista – elektronski ograničena na 315 km/h. Treba spomenuti kako su u Brabusu uspjeli postići ove brojke ugradnjom novih turbopunjača te naravno optimizacijom motora.

Foto: Brabus

Naravno, osim povećanja snage, trebalo se pobrinuti da automobil izgleda još luđe od serijske izvedbe. Tako su na karoseriju ugrađeni karbonski dijelovi koji osim vizualnog dojma pridonose aerodinamici. Na stražnjem dijelu ističu se crni natpisi modela i masivni karbonski difuzor. Tu su i neizostavni Brabusovi naplaci s novim dizajnom i veličinom od 21 cola sprijeda, odnosno 22 cola straga. Ovjes je moguće dodatno spustiti za 25 mm, čime se dobiva još agresivniji nastup. Da zvuk bude u skladu s vanjskim dizajnom i snagom brine se novi ispušni sustav s klapnom putem koje vozač može regulirati razinu zvuka.

Brabus

U unutrašnjosti se nudi mnoštvo alkantare u različitim bojama, a uz dogovor s Brabusom moguće je naručiti i karbonske ili drvene elemente – ovisno o željama i zahtjevima. Automobil će svjetsku premijeru imati sutra na salonu automobila Top Marques u Monte Carlu.

Brabus

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:47