RESTOMOD SNOVA

Kimera je isporučila prvi primjerak EVO37 inspiriran Lanciom: Nazvana je ‘Esmeralda’

Čdesni EVO37 koristi 2,1-litreni četverocilindrični turbo motor koji proizvodi preko 500 KS i 550 Nm okretnog momenta

Kimera EVO37

 Kimera

Prvom kupcu upravo je isporučen Kimera EVO37, a mala kompanija u planu ima samo 37 jedinica. Neimenovani vlasnik ovog primjerka navodno je nizozemski poduzetnik koji posjeduje veliku kolekciju automobila i često ih sve vozi. Šasija #001 isporučena je u St. Moritzu i već je dobila nadimak – "Esmeralda".

image

Kimera EVO37

Kimera

Vanjski dio završen je u nijansi tamnozelene i dobiva sportske žute farova. Kotači također upadaju u oči zahvaljujući srebrnoj i tamnoj brončanoj boji. Što se tiče unutrašnjosti, jednako je upečatljiva kao i eksterijer zahvaljujući kombinaciji tamnosmeđe i zelene alkantare na gotovo svakoj površini, uključujući i sjedala.

image

Kimera EVO37

Kimera

Kimera koristi poseban program virtualne stvarnosti kako bi pomogao kupcima da razmotre svoju vožnju iz snova. Noseći Oculus uređaj, kupac je mogao vidjeti EVO37 u svakoj fazi procesa izgradnje i zatražiti prilagodbu čak i za najsitnije detalje.

image

Kimera EVO37

Kimera

EVO37 koristi 2,1-litreni četverocilindrični turbopunjeni motor koji proizvodi preko 500 KS i 550 Nm okretnog momenta. Motor je napravljen pod vodstvom Claudija Lombardija koji je bio odgovoran za izradu motora originalnih Lancia 037 rally automobila. Brojke se prenose na stražnje kotače zahvaljujući šesterostupanjskom ručnom mjenjaču, a osim toga, sve ploče karoserije su izrađene od karbonskih vlakana, dok je originalni 037 imao ploče od stakloplastike.

image

Kimera EVO37

Kimera

Kao što smo naveli, Kimera EVO37 će se proizvesti u samo 37 primjeraka, i do sada je prodano 26 po cijeni od 480.000 eura (3,6 milijuna kuna). Cijena preostalih devet jedinica skočila je na 540.000 eura (4 milijuna kuna) i uključuje neke prethodno opcionalne značajke kao standard, uključujući digitalne stražnje kamere i paket od karbonskih vlakana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:52