JAPANSKI KLASIK

Kao ispod čekića: Ova je Toyota Land Cruiser iz 1994. godine s 1600 km prodana za neviđenu cifru

Već 27 godina star japanski terenac prodan je za veći iznos od cijene potpuno novog modela
Toyota Land Cruiser 1994.
 Bring A Trailer

Moćan terenski model koji je upravo doživio posljednju generaciju Land Cruiser oduvijek je bio dragulj u Toyotinoj gami modela. Iznimno sposoban na terenu osvojio je cijeli svijet, već generacijama koriste ga vojske, razne službe, lovci, rekreativci, obitelji...

image
Toyota Land Cruiser 1994.
Bring A Trailer

Stotine tisuće kilometara u najsurovijim uvjetima Land Cruiseru predstavljaju normalne uvjete korištenja pa ne čudi da su vrlo očuvani primjerci starijih generacija cijenjeni među ljubiteljima.

No, je li ovaj Land Cruiser iz 1994. godine prodan putem aukcijske internet platforme Bring A Trailer, vrijedan debelo više od novog modela s cifrom od 136.000 dolara (850.000 kuna)?

image
Toyota Land Cruiser 1994.
Bring A Trailer

Ovisno o tome koga pitate taj odgovor može biti različit, ali toliku je cijenu postigao ovaj Land Cruiser star 27 godina. ali s tek 1600 prijeđenih kilometara.

Lakiran je u tamno-smaragdnu boju, tu su i sive obloge odbojnika, nosač prtljage, pomična stražnja prozorska stakla i podijeljena stražnja vrata. Vozi na originalnim 16-inčnim poliranim aluminijskim kotačima, dok su gume zamijenjene u listopadu prošle godine.

image
Toyota Land Cruiser 1994.
Bring A Trailer

Unutrašnjost je izvedena u sivoj koži kože koja praktički ne pokazuje znakove starosti, a tu su i drvene obloge što je u to doba bila kombinacija koja je odisala luksuzom. Neke od mogućnosti interijera uključuju klima uređaj, tvornički CD i kasetofon i električne podizače prozora.

image
Toyota Land Cruiser 1994.
Bring A Trailer

Ispod poklopca motora nalazi se Toyotin 4,5-litreni redni 6-cilindraš FF-FE. Raspolaže s 215 KS i okretnim momentom od 373 Nm. Motor snagu šalje na sva četiri kotača putem četverostupanjskog automatskog mjenjača, a tu je i samoblokirajući diferencijal za terensku vožnju.

image
Toyota Land Cruiser 1994.
Bring A Trailer

Pumpa za gorivo i filter zamijenjeni su 2017. godine, a pogonski remeni i akumulatori zamijenjeni su prošle godine. Da imate ovaj Land Cruiser, biste li ga nastavili čuvati, koristiti za rad i na terenu ili prodali za ovako visok iznos, pišite nam u komentarima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:20