japanski humvee

Jeste li znali za ovaj monstruozni rijetki Toyota terenac? Sada se jedan prodaje, a kupaca ne nedostaje

Toyota je ovaj terenac proizvodila od 1996. to 2001. godine, a pretpostavlja se da je manje od 150 primjeraka bilo civilno

Toyota Mega Cruiser

 Cars & Bids

Ogroman automobil upečatljivog naziva, Toyota Mega Cruiser je japanski odgovor na Hummer H1, a koriste ga uglavnom samo policija i vojska u Japanu. Toyota je napravila i nekoliko primjeraka za civilne kupce, a jedan od njih trenutno se prodaje putem aukcije na Cars & Bids.

image

Toyota Mega Cruiser

Cars & Bids

Toyota je ovaj terenac proizvodila od 1996. to 2001. godine, a pretpostavlja se da je manje od 150 primjeraka bilo namijenjeno civilnim kupcima. Ovaj rijetki primjerak s desnim volanom je u originalu bio maslinasto zelene boje, no sada je prebojan i dobio je specijalne naplatke od 17,5-inča.

image

Toyota Mega Cruiser

Cars & Bids

Za pogon se brine 4.1-litreni redni četverocilindrični dizelski motor sa 155 KS. Snaga se prenosi putem automatskog mjenjača s četiri brzine, na sve kotače. Mjenjač ima reduktor, a za savršene terenske performanse brinu se još i blokade prednjeg, središnjeg i stražnjeg diferencijala te sustav upravljanja na sve kotače.

Toyota nije u ovaj automobil ugradila previše opreme koja bi služila za komfor vozača i putnika. Sjedala su presvučena tkaninom, u auto je naknadno ugrađen radio marke Carrozzeria, tu su i električni podizači prozora, centralno zaključavanje i klima uređaj. I to je u principu to. Od dodatno ugrađene opreme automobil ima krovni nosač, električni sustav od 24 volta, LED stražnja svjetla i pretvarač napona.

image

Toyota Mega Cruiser

Cars & Bids

Prema podacima na stranici na kojoj se prodaje, automobil je u SAD uvezen u svibnju 2022. godine i registriran je. Prešao je 168.700 kilometara. Trenutna najviša ponuda za automobil je 75.000 dolara, no brzo raste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 12:03