ZABILJEŽEN NIZ INCIDENATA

JEDNOSTAVNO SI NE MOGU POMOĆI! Što li Mercedesov 6,2-litreni V8 čini s mozgom vozača?

Vlasnici prethodne generacije Mercedesa C63 AMG kao da si ne mogu pomoći kada je u pitanju prženjenje guma, nepotrebno iskazivanje, turiranje, pa čak i ugrožavanje drugih u prometu. Izdvojili nekoliko slučajeva u kojima se vlasnicima na trenutak "pomutio razum"...
 Youtube screenshot

Rijetko koji automobil ima toliko problematične vlasnike poput prošle generacije Mercedesa C63 AMG. Riječ je o modelu kojeg pogoni 6,2-litreni V8 motor od 451 KS. Riječ je o posljednjoj C-klasi AMG sa spomenutim motorom, budući da je u aktualnoj generaciji zamijenjen 4,0-litrenim twin-turbo motorom. Ono što je nama zapelo za oko je ponašanje vlasnika diljem svijeta. Oni kao da si ne mogu pomoći kada je u pitanju prženjenje guma, nepotrebno iskazivanje, turiranje, pa čak i ugrožavanje drugih u prometu. Za tu smo priliku izdvojili nekoliko slučajeva u kojima se vlasnicima na trenutak "pomutio razum".

Prvi primjer je najaktualniji. Dogodio se prije nekoliko dana kada je vozač u sklopu parade superautomobila u svom C63 AMG-u odlučio početi pržiti gume nasred Times Squarea u New Yorku! Naravno, nije trebalo dugo da se ispred njega stvori policajac, a ono što je uslijedilo šokiralo je policijskog dužnosnika. Vozač je odlučio krenuti na njega, odbacio ga sa strane i umalo mu prešao preko noge. Iako je uspio pobjeći, policija ga je vrlo brzo pronašla. Riječ je o 20-godišnjaku koji je dosad bio privođen čak 8 puta, a ovaj put ga čeka poveća kazna. Pogledajte kako je izgledao incident:

O drugom slučaju pisali smo nedavno, a dogodio se u Monte Carlu, gdje je vlasnik iz Njemačke odlučio pridobiti pažnju mase tako da je počeo paliti gume pred policajcem. Iako je odjurio prije nego što ga je policijski dužnosnik uspio zaustaviti, već u tunelu čekala ga je druga patrola koja mu je iz novčanika uzela 500 eura koliko je iznosila kazna. Pogledajte kako je to izgledalo:

Prije par mjeseci i mi smo imali prilike vidjeti u akciji jednog vlasnika u Berlinu, koji, osim što je iza sebe ostavio oblak dima, prije svoj pothvat najavio kako bi ga svi snimili...

Posebno aktivni su vlasnici u Londonu, gdje stanari već godinama negoduju zbog buke u kasnim noćnim satima. A najčešći razlog buke upravo su Mercedesovi modeli kojih tamo ima mali milijun, a najčešće su opremljeni i "aftermarket" ispušnim sustavima koji se čuju stotinama metara dalje. U ovom videu možete pogledati odličan primjer "noćne zabave" nekoliko vlasnika spomenutog modela koje zadaju glavobolje lokalnom stanovništvu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 07:31