SAMO ZA BOGATE

Imate novac i volite Mini? Onda je ovo za vas: Restomod verzija legende za 800.000 kuna!

Britanska kompanija David Brown Automotive nudi klasični Mini s modernom tehnologijom u suradnji s Osellijem
Mini Remastered Oselli
 David Brown Automotive

David Brown Automotive relativno je nova automobilska kompanija sa sjedištem u Engleskoj koja se bavi ručnom izradom posebnih modela. Osnovana je 2013. godine, i bave se restomod preradama, prvo Speedback GT-a koji jako podsjeća na klasične Aston Martin modele dizajniranog od strane bivšeg dizajnera Jaguara i Land Rovera Alana Mobberleya, a s kojim su skrenuli pažnju na svoju radionicu, izrađenog na bazi Jaguara XK tradicionalnim metodama s ručno obrađenim aluminijskim pločama karoserije.

image
Mini Remastered Oselli
David Brown Automotive

Nadalje, od 2019. nude i svoju verziju kultnog originalnog Minija. Nazivaju ga Mini Remastered i riječ je o klasičnom Mini modelu koji sadrži modernu tehnologiju i luksuzne materijale. Sve to upakirano je u klasičnu karoseriju, a prema riječima Davida Browna osnivača kompanije, svaki naručeni automobil se ručno izrađuju, a pri izradi se koriste najbolji materijali. Karoserija je kod restomoda ojačana u odnosu na original zbog boljih voznih karakteristika primjerenih današnjem dobu, dok se ispod poklopca motora nalazi 1,3-litreni benzinac s oko 100 KS.

image
Mini Remastered Oselli
David Brown Automotive

Dakle, u odnosu na originalni model, uz modernu tehnologiju pojačana je snaga, a ovjes i kočnice prilagođene su jačem motoru. U kompaniji naglašavaju kako su posebnu pozornost stavili na izolaciju kabine, kako bi se vozači osjećali ugodno, dakle s originalnim vanjskim izgledom, ali s kabinom u kojoj se nalaze moderni elementi poput velikog zaslona osjetljivog na dodir s navigacijom i modernim sustavima poput Apple CarPlay-a. Tako je bilo 2019. godine...

Sada je David Brown Automotive objavio više informacija o Mini Remastered projektu u Oselli izvedbi, riječ je o ograničenoj seriji preuređenog klasika s poprilično visokim performansama, ali i cijenom.

image
Mini Remastered Oselli
David Brown Automotive

Ovaj sportski Mini "starog kova" uskoro kreće u proizvodnju, a razvijen je u suradnji s poznatom britanskom autokućom specijaliziranom za doradu klasičnih automobila – Oselli. Prvi modeli obećani su kupcima već ove godine.

Iako u David Brown Automotiveu još ne otkrivaju brojke, poznato je kako će kultni moderni Mini pokretati nadograđena verzija motora A-serije obujma 1,45 litara, kojeg će napajati dvostruki SU rasplinjači, a mjenjač će imati pet brzina.

image
Mini Remastered Oselli
David Brown Automotive

Unaprijeđeni su i ovjes i kočnice, a 13-inčni Enkei alu naplatci obučeni u sportske gume trebali bi dodatno poboljšati upravljivost malenog Minija. Kupci će moći birati između verzije s dva ili četiri sjedala, s tim da verzija s dva uključuje trkaći kavez uza prednjih sjedala.

image
Mini Remastered Oselli
David Brown Automotive

"Vrlo smo zadovoljni što su prvi primjerci Mini Remastered Oselli Editiona gotovo spremni za cestu – ili trkalište. Zajedno s našim partnerom Osellijem, obvezali smo se osigurati da je ova izvedba automobila cjelovit paket za zainteresirane, koji je zbog izazova oko pandemije planiran duže nego obično, ali samo kako bi nam omogućio usavršavanje gradskog automobila spremnog za utrke", izjavila je Michelle Gay, direktorica prodaje i marketinga tvrtke David Brown Automotive.

Ranije je objavljeno kako će biti proizvedeno samo 60 primjeraka, a cijene će počinjati na čak 98,000 funti, što je preko 800.000 kuna.

Ne sumnjamo da će se bez obzira na cijenu diljem planete naći 60 zainteresiranih osoba za ovakav kultni Mini prilagođen našem vremenu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:18