SKROMNA ZVIJEZDA

Ima milijune, na filmu je vozio Batmobile i Ford GT40, a privatno vozi 20 godina stari pick-up

"Nitko ga ne želi ukrasti, nitko ne misli da u njemu ima išta vrijedno, kupio sam ga rabljenog i imam ga već godinama"

Christian Bale

 bestofbale Twitter

Velike holivudske zvijezde poput Oskarovca i dvostrukog dobitnika Zlatnog globusa Christiana Balea imaju mogućnost da voze doslovno sve što požele. No, unatoč velikim ulogama poput mitskog vozača utrka Kena Milesa u filmu Ford v Ferrari iz 2019. godine, ili Batmana, Bale čini se nema skup, ili egzotičan ukus po pitanju automobila.

Barem ne za svakodnevnu vožnju, jer automobil koji koristi svaki dan i u kojem je više puta fotografiran jest prilično skroman: pick-up Toyota Tacoma star gotovo 20 godina.

Vozi ga već godinama, a u razgovoru za The Daily Beast se 2016. godine "pohvalio" da je kupio rabljenu Tacomu iz 2003. godine i da nije ni razmišljao o vožnji bilo čega drugog.

Ne samo da mu kamionet služi kao korisna kamuflaža već je i - kao što svaki vlasnik kamioneta može posvjedočiti - iznimno koristan za svakodnevne potrebe (ne treba napominjati da su Americi već desetljećima prva tri mjesta najprodavanijih drže upravo pick-up modeli).

"Volim motocikle pa ih prevozim u teretnom prostoru", rekao je Bale koji se nekad i utrkivao na motociklima, za The Indian Express, piše portal The Drive.

"Praktičan je i svi moji prijatelji ga često trebaju za prijevoz većih stvari! Jednom kad imaš kamionet, ne vraćaš se ničemu drugom. I također me nije briga ako se ogrebe, ili ošteti, nitko ga ne želi ukrasti, nitko ne misli da u njemu ima išta vrijedno. Kupio sam ga rabljenog i imam ga već 13 godina!", rekao je 2016. godine.

Friške fotografije Balea na benzinskoj postaji pokazuju da ga vozi i dalje, a riječ je o modelu prve generacije nakon facelifta. Pokreće ga 3,4-litreni V6, a ima pogon na stražnje kotače, a ne 4x4.

Iako bi mnogi od nas dali ruku i nogu za utjecaj i bogatstvo koje imaju zvijezde Hollywooda s A-liste, izbor automobila Balea pokazuje želju za anonimnošću i pragmatizam, jer kad svi prepoznaju vaše lice i misle da znaju tko ste, penjanje za volanom Toyote Tacome može biti jedini način da se vas neznanci dožive normalno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 23:02