KAKVA NAJAVA!

Honda želi napraviti vlastiti hiperautomobil s tehnologijom iz Formule 1

To je dobra vijest za sve tradicionalne ljubitelje Honde, iako velika većina njih neće moći ni sanjati o kupnji takvog automobila

Red Bull Formula 1

 David Davies/PA Images/Profimedia

“Pobijedi u nedjelju, prodaj u ponedjeljak”, slogan je pod kojim proizvođači automobila uključeni u automobilski sport "žive ili umiru". Pobjeđivati ​​je dobro za posao, a Honda je u Formuli 1 u posljednjih nekoliko sezona u suradnji s Red Bullom ostvarila popriličan broj pobjeda. Možda je vrijeme da japanski proizvođač svoje uspjehe obilježi novim hiperautomobilom?

Govoreći za američki internetski automobilski magazin The Drive na utrci Indianapolis 500, predsjednik Honda Racing Corporationa Koji Watanabe rekao je da postoji želja da se hiperautomobil koji slavi Hondino sudjelovanje u Formuli 1.

image

Koji Watanabe

James Moy/PA Images/Profimedia

"Da, da, ali još nema planova. No u budućnosti želimo napraviti takvu vrstu vozila u kombinaciji s F1 tehnologijom", rekao je Watanabe.

image

Red Bull Formula 1

LLUIS GENE/AFP/Profimedia

To je dobra vijest za sve tradicionalne ljubitelje Honde, iako velika većina njih neće moći ni sanjati o kupnji takvog automobila. Honda ima veliku tradiciju u proizvodnji uzbudljivih sportskih automobila svih vrsta, no u posljednje vrijeme je to potpuno zamrlo i iz Japana nam dolaze uglavnom samo novi štedljivi hibridi i električni auti.

image

Mercedes AMG One

Stvaranje nečega poput budućeg Red Bullovog hiperautomobila ili Mercedesa AMG One bio bi veliki izazov za Hondu, ali i velika reklama za ovog proizvođača. Znanje koje je Honda prikupila iz svog vremena u Formuli 1 nedvojbeno bi bilo vrlo dragocjeno za ovakav projekt.

Sve se čini logičnim potezom i zbog toga što se Honda 2026. ponovo službeno vraća u Formulu 1 u bolidima Aston Martina. Honda je naime 2021. službeno napustila F1, no njihov pogon i dalje koristi Red Bull koji ga uz pomoć tehničara Honde konstantno nadograđuje i poboljšava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 23:02