BILO JEDNOM U HOLLYWOODU

FOTO,VIDEO: Tarantino je za film koristio više od 2000 auta, ali je pravi Ford kojim se Mansonova banda 1969. dovezla do mjesta masakra ipak odbio!

 
 Sony Pictures

Najnoviji, deveti i navodno predzadnji film u karijeri Quentina Tarantina, obara box office rekorde i puni dvorane širom svijeta, a osim fascinantnom kamerom i soundtrackom te vrsnom glumačkom ekipom to mu između ostaloga uspijeva i zahvaljujući vjernom prikazu Hollywooda s kraja šezedesetih godina prošlog stoljeća. Poznati perfekcionist ni ovaj put nije baš ništa prepustio slučaju pa je za kompletiranje voznog parka koji je korišten u filmu angažirao profesionalca Stevena Butchera, zahvaljujući kojemu su se ulice Los Angelesa vratile pola stoljeća u prošlost...

On je za specijalizirani portal The Wrap ispričao kako je za potrebe prosječnog holivudskog filma obično potrebno nabaviti između 300 i 500 automobila, dok je u ovome korišteno njih čak preko 2000, i to redom klasika iz onog vremena. Da stvar bude bolja, dobar dio njih sa sobom nosi posebnu priču. Na primjer, Cadillac DeVille iz 1966. kojim se u filmu voze Pitt i DiCaprio isti je onaj auto kojega je u filmu Reservoir Dogs vozio Mr. Blonde, a danas je u vlasništvu glumca koji ga je tumačio, Michaela Madsena!

Sony Pictures

Pittov lik Cliff Booth, nadalje, vozi se u Volkswagenu Karmann Ghia iz 1964. godine, istom modelu kakvoga u Kill Billu slupa Uma Thurman, a premda se ovdje ne radi o istom primjerku zanimljivo je da je u auto ubačen noviji Subaruov motor te automatik, za slučaj da Brad Pitt ne zna voziti auto s ručnim mjenjačem (ispostavilo se da zna).

Sony Pictures

Posebno je zanimljiva priča vezana uz Ford Galaxie kojim se u filmu služe članovi Mansonove hipi obitelji. Butcher je, naime, u pripremi uspio pronaći originalni automobil kojim su ubojice 1969. stvarno stigle u kuću Romana Polanskog i Sharon Tate i počinile masakr, ali je Tarantino odlučio da ga ne želi koristiti na setu nego je zatražio da se napravi njegova replika.

Leonardo DiCaprio stars in ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD.
Sony Pictures

Nadalje, vojni kamion GMC kojega preskače DiCaprio kao Rick Dalton u jednoj sceni serije FBI u filmu, stvarno je bio korišten u jednoj epizodi serije FBI koja se doista prikazivala u šezdesetima, i Tarantino je tim Butcherovim otkrićem, dakako, bio - oduševljen. Na koncu, ljubitelji automobila doista će uživati u ovom filmu, jer osim spomenutih modela, u njemu se još pojavljuju MG TD iz 1962. Romana Polanskog i 911L Sportomatic kojega vozi Margot Robbie kao Sharon Tate, pa Volvo P1800 S, pa Jaguar E-Type, Chrysler Imperial, Lincoln Continental, Buick Riviera, Ford Mustang i Chevrolet Camaro te mnogi, mnogi drugi...

Sony Pictures

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:28