TUNING

FOTO: TKO ĆE AKO NEĆE ABT! Njemački tuner pokazao paket za poboljšanu aerodinamiku za novi Audi RS4

 
 ABT

Najpoznatiji njemački tuner ABT predstavio je novi paket modifikacija za Audi RS4 Avant. Sadrži jednake mehaničke i elektronske dodatke kao prošlogodišnja limitirana serija RS4-R ABT, ali donosi poboljšana aerodinamička svojstva koja će odlično odgovarati facelift verziji.

ABT Power S paket stoga donosi veći stražnji difuzor i karbonski spojler te modificirani prednji odbojnik i lip koji odgovaraju obnovljenim svjetlima.

Osim toga, u ponudi se našao i veći izbor 20 i 21-inčnih naplataka od lakog aluminija.

Unutrašnjost modificiranog Audija također donosi hrpu dijelova od ugljičnih vlakana.

Od tipke za paljenje automobila preko poleđine prednjih sjedala pa sve do svake male lajsne, sve može biti naručeno u karbonu. No volan i „školjkasta“ sjedala dolaze obučena u crnu kožu.

Sve ostale modifikacije ostaju jednake kao na modelu RS4-R ABT, kao što je prethodno spomenuto.

Tako motor dobiva specifičnu ABT-ovu upravljačku jedinicu (mapu), veći intercooler te bolji ispušni sustav. To rezultira snagom od 525 konjske snage i 690 Nm okretnoga momenta.

S obzirom na povećanje snage od 80 KS i 90 Nm te dodatna olakšanja, ABT RS4 ubrzava do 'stotke' za samo 3,8 sekundi, a maksimalno brzina limitirana je na 280 km/h.

ABT je također zadržao paket ovjesa koji se koristio prošle godine. Tako standardno dolaze spuštene opruge i bolji amortizeri, razvijeni u suradnji s KW-om, a kupci mogu dodatno odabrati i elektronski podesiv ovjes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:37