BUDUĆNOST DOSTAVE?

FOTO: AUTONOMNI FORD u SAD-u već dostavlja pizze na kućni prag!

Lanac pizzerija Domino's udružio se s Fordom te zajedno testiraju reakcije kupaca na novi način dostave pizza...
 Ford

Ford se udružio s poznatim lancem pizzerija Domino's te su započeli s testiranjima autonomnih dostavnih autiju. Tako će u narednih nekoliko tjedana nasumično odabranim kupcima pizze stizati u autonomnom Fordu Fusion Hybridu. Kada automobil stigne na lokaciju, kupac dobiva poruku i kod s kojim može otvoriti pretinac u kojem je njegova hrana.

Cilj ovog projekta je između ostalog provjeriti reakcije kupaca koji će u ovom slučaju morati izlaziti iz svojih domova kako bi došli do hrane. "Kao stručnjaci u dostavljanju, budnim okom smo pratili razvoj autonomnih vozila te smo se odlučili na suradnju s Fordom koji već neko vrijeme razvija autonomnu tehnologiju", izjavio je izvršni direktor Domino's-a Patrick Doyle.

Ford

"Autonomna vozila koristit će se za prijevoz različitih dobara, a drago nam je da su u Domino's-u prepoznali bitnu ulogu autonomnih vozila u dostavljanju hrane", nadodao je Sherif Marakby zadužen za autonomna i električna vozila u Fordu. Ovakav način dostave svakako ima svoje prednosti, pogotovo za poslodavca koji u ovom slučaju ne mora plaćati dostavljača... Je li ovo budućnost dostave? Vrijeme će pokazati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:22