TUNING

FOTO: AC SCHNITZER VEĆ SREDIO NOVI BMW Serije 5, model 540i sada raspolaže s 400 KS

Dok čekamo prve fotografije i skoro predstavljanje paprene izvedbe BMW-a Serije 5 s magičnom znakom M, ugledni njemački Tuner AC Schnitzer potrudio se da do tada ne bude dosadno i pokazao svoju „sređenu“ Peticu
 AC Schnitzer

Očekivano, u Schnitzeru su za novu Peticu pripremili brdo aerodinamičkih dodataka u cilju podizanja dojma vanjskog izgleda - od prednjeg branika, lipa, stražnjeg difuzora, pragova i naplataka uz korištenje karbona na mjestu standardnih kućišta retrovizora i to za limuzinsku te karavansku izvedbu. U unutrašnjosti pak caruje obilje velura kojim je sada presvučen krov, a stavljene su i posebne aluminijske papučice.

Foto: AC Schnitzer

Povećanje snage zasad je predviđeno tek za izvedbe 540i i 530d pa je tako snaGa 3,0-litrenog rednog benzinskog twin-turbo šestcilindraša podignuta s 340 KS na 400 KS dok dizelski turbo šestak sada raspolaže s 315 KS umjesto serijskih 265 KS. Da zvuk bude senzacionalan kod oba modela izrađen je potpuno novi ispušni sustav od nehrđajućeg čelika s dva puta po dva završetka koji se mogu odabrati u crnoj lakiranoj ili kromiranoj izvedbi. Također, AC Schnitzer najavljuje i povećanje snage za vlasnike modela 520d, 530i i M550i.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:48