velika obljetnica

Fiat Panda 4x4 slavi 40. rođendan: Talijanski proizvođač je tim povodom predstavio 4×40° Limited Edition

Model će biti dostupan na odabranim europskim tržištima s nostalgičnim stilskim detaljima i referencama na original iz 1983.

Fiat Panda 4x40 Limited Edition

 Fiat

Fiat Panda upravo je dobio još jedno posebno izdanje, baš na vrijeme za 40. rođendan. Poštujući godinu premijere originala, Fiat će proizvesti samo 1983 primjerka nostalgične Pande 4×40° koja će biti ekskluzivno dostupna u Italiji, Francuskoj, Njemačkoj i Švicarskoj.

image

Fiat Panda 4x40 Limited Edition

Fiat

Fiat Panda 4×40° temelji se na verziji 4×4 aktualnog modela treće generacije koji je uglavnom nepromijenjen od 2011. Posebno izdanje ima karoseriju Panda Cross obojenu u nijansu "bjelokosti" i može pohvaliti nizom jedinstvenih detalja.

image

Fiat Panda 4x40 Limited Edition

Fiat

Bočne letvice u boji karoserije imaju crvena slova 4×40° u kombinaciji s odgovarajućom grafikom ispod stražnjih bočnih prozora. Model dolazi opremljen s novim setom prenamijenjenih 15-inčnih čeličnih kotača Stellantisa obojenih u bijelo s prilagođenim središnjim poklopcima.

image

Fiat Panda 4x40 Limited Edition

Fiat

Također dobiva crvene kuke za vuču, crne krovne nosače i zaštitno staklo. U unutrašnjosti se tema bjelokosti nastavlja na presvlakama sjedala s recikliranom tkaninom, dvostrukim šavovima i crvenim detaljima. Osim amblema 4×40°, nalazimo siluete prve generacije Pande 4×4 i treće generacije Pande na svakom od prednjih sjedala uz natpise 1983. i 2023.

image

Fiat Panda 4x40 Limited Edition

Fiat

Standardna oprema uključuje 7-inčni infotainment, kožom presvučeni upravljač i ručicu mjenjača, automatski klima uređaj, električna i grijana ogledala, automatska svjetla i brisače, vozačevo sjedalo podesivo po visini i stražnje parkirne senzore, što je gotovo sve što možete dobiti od Pande danas.

image

Fiat Panda 4x40 Limited Edition

Fiat

Ne spominju se tehničke specifikacije, koje će biti objavljene naknadno.U svakom slučaju, snaga će se prenositi na sva četiri kotača putem šesterostupanjskog ručnog mjenjača na sva četiri kotača.

image

Fiat Panda 4x40 Limited Edition

Fiat

Fiat nije objavio cijene, no limitirano izdanje će se vjerojatno pojaviti na nadolazećem eventu "Panda a Pandino 2023" koji će se održati u Italiji nadolazećeg vikenda. Unatoč svojoj starosti, trenutna generacija Fiat Pande služit će do 2026., iako se očekuje da će njegov potpuno električni nasljednik debitirati 2024. u obliku crossovera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 07:13