TUNING

ExoMod predstavio Charger iz ‘68. sa 1000 KS na bazi modernog Hellcata s tuningom Hennesseyja

Transformacija ovog Dodge Challengera Hellcata od karbonskih vlakana u Charger iz 1968. dovela je do smanjenja težine za skoro 200 kg

eXoMod Dodge Challenger SRT Hellcat (1968. Charger)

 eXoMod Concepts

ExoMod Concepts približava se dovršetku prerađenog Dodge Challenger SRT Hellcata dizajniranog da izgleda kao Dodge Charger iz 1968. i opremljenog motorom kojeg su modificirali stručnjaci Hennessey Performancea.

Tuning radionica, sa sjedištem u Greenvilleu u američkoj Pennsylvaniji, već je neko vrijeme izrađivala svoje Dodge Challengere iz novog modela, a ovaj posljednji primjerak je završen u jednostavnoj nijansi bijele s crnim prugama koje prolaze preko stražnjih ploča i poklopca.

image

eXoMod Dodge Challenger SRT Hellcat (1968. Charger)

eXoMod Concepts

Kao i kod drugih eXoModovih projekata, svi Challengerovi izvorni paneli karoserije zamijenjeni su laganim dijelovima od karbonskih vlakana. Cjelokupni oblik trenutnog Challengera prilično dobro pristaje klasičnom dizajnu nadahnutom Chargerom.

Prednji kraj uključuje zatamnjenu rešetku baš kao kod originalnog Chargera, dok je tu i naglašeni crni spojler i novi poklopac motora s naglašenim usisnicima za zrak. Značajne izmjene također su napravljene na stražnjem dijelu i uključuju četiri kružna svjetla i nove ispušne cijevi. Opsežna uporaba karbonskih vlakana pridonosi smanjenju težine od 181 kg.

image

eXoMod Dodge Challenger SRT Hellcat (1968. Charger)

eXoMod Concepts

Zatim dolazimo do motora. Ispod haube nalazi se novi 6,2-litreni Hellcat V8 s kompresorom kojeg je modificirao Hennessey Performance i ima oko 1000 KS pri 6500/min i 1285 Nm okretnog momenta pri 4200 o/min. Među napravljenim izmjenama je nadograđena donja remenica, gornja remenica, otvor kompresora, spojnice dugih cijevi od nehrđajućeg čelika, sustav indukcije zraka visokog protoka, mlaznice za gorivo velikog protoka i novi ispušni sustav.

image

eXoMod Dodge Challenger SRT Hellcat (1968. Charger)

eXoMod Concepts

S motorom je uparen 8-stupanjski automatik koji prenosi snagu na stražnje kotače. "Naš prepoznatljiv widebody 1968. Charger moderan je superautomobil kojeg pokreće V8 od 1.000 ks kojeg je tunirao Hennessey Performance", rekao je izvršni direktor eXoMod Conceptsa Rick Katzeff.

“Pogonski sklop koji ulijeva strahopoštovanje, iz tvrtke koja već više od 30 godina čini brze automobile još bržima, savršeno nadopunjuje naš prilagođeni proces izrade ugljičnih vlakana". Cijena ovog automobila je 379.000 dolara (346.200 eura).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:18