NEVJEROJATNO BRZ

Čudovišni karavan Travisa Pastrane: Subaru GL ‘Family Huckster‘ iz 1983. godine s 862 KS

Automobil su zajedno razvili trkaći tim Hoonigan i Subaru. Osim što je bezobrazno snažan ovaj automobil je i strašno brz na stazi

1983. Subaru GL ‘Family Huckster‘

 Goodwood

Na osnovi jeftinog karavana Subarua GL iz osamdesetih godina nastao je impresivan i vrlo zabavan trkaći automobil koji je u rukama legendarnog Travisa Pastrane ove godine u Goodwoodu potukao sve serijske superautomobile, ali i mnoge trkaće aute Poput Porschea GT3 i Dodgea Vipera GTS-R.

image

1983. Subaru GL ‘Family Huckster‘

Goodwood

Automobil su zajedno razvili trkaći tim Hoonigan i Subaru koji je u projekt uložio sve svoje znanje iz desetljeća sudjelovanja u relijima diljem svijeta.

image

1983. Subaru GL ‘Family Huckster‘

Goodwood

Subaru GL "Family Huckster" nema previše zajedničkog s originalom iz osamdesetih koji je razvijao manje od 80 KS. Karoserija mu je konstrukcija od karbona postavljena na cijevnu konstrukciju. Ovjes je isti kao kod WRC automobila. Četverocilindrični motor je iz Subarua WRX STI no temeljno je prerađen i razvija nevjerojatnih 862 KS. Mjenjač je sekvencionalni sa šest brzina, a pogon na sve kotače.

image

1983. Subaru GL ‘Family Huckster‘

Goodwood

Zbog jako loše aerodinamike i čudne konstrukcije Hoonigan i Subaru su se morali poslužiti trikovima kako bi automobil bio stabilan pri visokim brzinama. Ono što izgleda kao krovni nosači zapravo su sofisticirani spojleri koji usmjeravaju zrak prema stražnjim spojlerima. Najzanimljiviji detalj su četiri klapne na karoseriji koje se otvaraju prilikom kočenja i tako pomažu usporiti i stabilizirati automobil.

image

1983. Subaru GL ‘Family Huckster‘

Goodwood

U unutrašnjosti automobila konstruktori su ostavili nekoliko zanimljivih detalja, poput originalnog radija iz GL-a dok 12-inčna ploča s instrumentima ima retro grafiku koja podsjeća na osamdesete.

image

1983. Subaru GL ‘Family Huckster‘

Goodwood

Osim što je bezorbrazno snažan i izgleda ludo, ovaj automobil je i strašno brz na stazi. Na ovogodišnjoj brdskoj utrci u Goodwoodu Pastrana je s njim ostvario peto vrijeme unatoč tome što je napravio veliku grešku i umalo izletio sa staze. Njegovu vožnju su gledatelji proglasili najatraktivnijom nakon one Maxa Chiltona koji je s malenim ali nevjerojatno brzim McMurtry Speirlingom srušio sve rekorde natjecanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:44