KAO NOV

Cijene izmakle kontroli! Nissan Skyline R34 GT-R iz 2002. godine prodaje se za 3 milijuna kuna

Nissan je proizveo samo 366 primjeraka s M-Spec značkom. Automobil je dobio razne nadogradnje u odnosu na standardni GT-R

2002. Nissan Skyline GT-R M-Spec

 Web Screenshot

Vrlo rijedak i vrlo poželjan Nissan Skyline GT-R M-Spec iz 2002. nedavno se pojavio na aukciji u Japanu s početnom cijenom od 60 milijuna jena ili otprilike 3,2 milijuna kuna.

Cijene modela Skyline GT-R R34 generacije su posljednjih godina skočile u nebo, toliko da se kaže da je najpoželjnija varijanta od svih njih, Z-Tune, vrijedna više od 7 milijuna kuna. Ovaj GT-R M-Spec nije baš tako poželjan kao Z-Tune, ali je i dalje automobil koji će se svidjeti čak i najizbirljivijim kolekcionarima.

image

2002. Nissan Skyline GT-R M-Spec

Web Screenshot

Nissan je proizveo samo 366 primjeraka s M-Spec značkom. Automobil je dobio razne nadogradnje u odnosu na standardni GT-R, uključujući veći turbo s većim tlakom. Turbopunjači su također dobili čelične lopatice i svaki model je iz tvornice izašao sa zlatnom pločicom šasije, što je označavalo status rariteta.

image

2002. Nissan Skyline GT-R M-Spec

Web Screenshot

Ovi su modeli iznimno traženi, toliko da je M-Spec Nür prodan za 33,205 milijuna jena još u listopadu 2020., što je oko 2,2 milijuna kuna. Taj konkretni primjerak je završen u Millennium Jade nijansi i na satu je imao 6817 km.

Ovaj konkretni primjerak završen je u Silica Brass boji, što ga čini jednim od samo 131 jedinice koje su dobile tu boju. Njegovoj poželjnosti dodaje i činjenica da je u posljednjih 20 godina prešao samo 372 km i da je u izvrsnom stanju. Uz to, na japanskom popisu stoji da ima neke nabore na sjedalu i malu udubinu na vozačevim vratima, te da curi ulje servo upravljača.

image

2002. Nissan Skyline GT-R M-Spec

Web Screenshot

Još nije jasno koliki je interes za automobil i postoji li ikakva šansa da će se prodati za više od pola milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:21