‘NAJLON NA SICEVIMA‘

Cijena nikad voženog Nissana GT-R V-Spec II Nür iz 2002. mogla bi premašiti pola milijuna eura!

Prošle godine se jedan sličan primjerak s 362 kilometra na satu nudio za gotovo pola milijuna dolara
Skyline GT-R V·Spec II Nur
 BH Auctions

Nedvojbeno, ovdje je riječ o pravoj legendi iz Japana, međutim, posljednji godina Nissan Skyline R34 GT-R postao je jedan od najomiljenijih JDM-ova uopće i kao takvom, cijene savršeno očuvanih i originalnih primjeraka su skočile u nebo.

image
Skyline GT-R V·Spec II Nur
BH Auctions

Tako će uskoro jedan posebno rijedak primjerak u potpuno tvorničkom stanju "kao nov" s tek 10 km na satu krenuti na aukciju, a očekivanja su kako će to biti jedan od najviše plaćenih R34 ikad.

image
Skyline GT-R V·Spec II Nur
BH Auctions

Ovaj rijetki Nissan GT-R V-Spec II Nür (skraćeno od Nürburgring) jedan je od samo 718 ikad proizvedenih primjeraka. Od njih je samo 159 bilo lakirano u bijelu boju poput ovog automobila koji će uskoro biti ponuđen u Japanu na aukciji putem kuće BH Auction.

Opis ne daje previše detalja o ovom specijalnom Nissanu posljednje godine proizvodnje 2002., ali potvrđuje da uz izvanredno malu kilometražu, automobil također nikad nije registriran.

image
Skyline GT-R V·Spec II Nur
BH Auctions

Ono što se navodi jest da je ispod poklopca trkaća N1 verzija poznatog RB26DETT motora s novim klipovima i tvornički prerađenim bregastim osovinama te turbo punjačima. Redni šestak potpomognut turbinama tako postiže 334 KS, a V-Spec II Nür specifikacija znači da su dodani tvrđi ovjes, veće kočnice i prednji poklopac od karbonskih vlakana.

image
Skyline GT-R V·Spec II Nur
BH Auctions

Naveli smo da bi ovaj primjerak koji još ima "najlon na sicevima" mogao biti najskuplji ikad s obzirom na to da se prošle godine jedan Skyline GT-R V-Spec II s nešto više prijeđenih kilometara (362) nudio za gotovo pola milijuna dolara...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:55