AUKCIJA

Čak i s 30 godina, GMC Syclone je jedan od najzanimljivijih pick-upova ikad napravljenih

Ovaj primjerak iz 1991. godine nudi se sa 188.936 kilometara na satu, što i nije tako mnogo s obzirom na godine
1991 GMC Syclone
 Cars & Bids

S estetikom devedesetih godina i turbopunjenim V6 koji proizvodi 280 KS koji je mogao ugroziti tadašnje Ferrarije, GMC Syclone bacao je sjenu na sve druge pick-upeve toga doba. Ovaj primjerak iz 1991. godine na aukcijskoj platformi Cars & Bids nudi se sa 188.936 kilometara na satu, što i nije tako mnogo s obzirom na godine.

image
1991 GMC Syclone
Cars & Bids

Na listi je navedeno kako je sprijeda malo 'izguljena boja', što biste očekivali za prvi sloj laka, i malo hrđe na donjem dijelu. Vozačevo sjedalo ima tragova korištenja, instrument ploča ima nekoliko sitnih pukotina, i ogrebotina, što opet pokazuje tragove korištenja.

image
1991 GMC Syclone
Cars & Bids

Međutim, ovaj pick-up iz devedesetih dobio je određene nadogradnje. Izvorno ga pokreće 4.3-litreni turbopunjeni V6 s 280 KS i 475 Nm okretnog momenta. Međutim, u Syclone je ugrađen PTE44 turbo, veliki međuhladnjak, veće mlaznice za gorivo, ATR dovodna cijev i ispuh, B&M pretvarač okretnog momenta i Tuning Tweaks čip za elektroničku upravljačku jedinicu. Nažalost, nije navedeno koliko izlazne snage pick-up proizvodi nakon navedenih modifikacija.

image
1991 GMC Syclone
Cars & Bids

Također, sprijeda su ugrađene Gewinde i bolji upravljački okvir koji su povećali upravljivost, a dobio je sportske bušene disk kočnice. Vlasnik se odlučio za alu-naplatke po uzoru na Corvettu, što znači da su primjerene vremenu i u kombinaciji s crnom bojom karoserije daju 'zlokobnu atmosferu' cijeloj priči.

image
1991 GMC Syclone
Cars & Bids

Turbina je reparirana prije par tisuća kilometara, a prema listi, izgleda kako je sve uredno i pravovremeno servisirano. Do sada je Syclone dosegao cijenu od 16.000 američkih dolara (100.510 kuna), a još tri dana moguće se za njega nadmetati. Došlo je vrijeme modernih klasika, stoga vjerujemo kako će 'zlokobni' pick-up iz devedesetih doseći još veću cifru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 22:57