TUNING

Boje ga se i super auti: Manhartov 992 Turbo proizvodi 750 KS, a postoji i snažniji paket

S obzirom na to da je 992 Turbo S nedavno predstavljen, na aftermarket tržištu još nema mnogo dijelova za njega

Manhart Porsche 911 Turbo S 992

 Manhart

Manhartova reputacija dolazi iz 30 godina modificiranja BMW-ovih M automobila, od E30 M3 s turbom i rednih šest cilindara, sve do E39 M5 V8. Kako su moderni automobili postajali sve moćniji i lakši za podešavanje, Manhart se počeo baviti i drugim markama, uključujući Porsche.

Njemački tuner Manhart upravo je predstavio paket snage za 992 Porsche 911 Turbo S.

Automobil je sam po sebi već bio raketa s 2,6 sekundi do stotke i 640 KS, no Manhartov početni paket podići će tu brojku na ozbiljnijih 750 KS. Tuner je sam podesio kontrolnu jedinicu, dok su drugi iskusni proizvođači izradili odvodne cijevi, ispušni sustav i opruge koji su uključeni u komplet.

image

Manhart Porsche 911 Turbo S 992

Manhart

Treba napomenuti kako ovo nije najsnažniji paket koji Manhart nudi na 911 Turbo S. Sveobuhvatniji kompleti dostupni su za prethodnu generaciju 991 Turba koji povećavaju snagu na 850 KS.

Komplet TR750 relativno je osnovni komplet i njegova instalacija nije zahtjevna, što konačnu brojke snage čini još impresivnijom. Drugim riječima, dobitak od 90 konjskih snaga s osnovnim dijelovima nije šala.

Uglavnom tvornička verzija ovog automobila zamalo je osvojila Pikes Peak u ukupnom poretku ove godine, zauzevši drugo mjesto.

Taj je automobil samo imao sportske gume i ECU za trkaće gorivo, ali sve ostalo bilo je osnovno. To dokazuje golemi potencijal novog Turbo S-a. GT3 je na stazi brži, ali mislimo da dobro modificiran Turbo S može učiniti svašta.

S obzirom na to da je 992 Turbo S nedavno predstavljen, na aftermarket tržištu rezervnih dijelova još nema mnogo dijelova za njega. Jednom kad tuneri počnu nadograđivati dvostruke turbine i međuhladnjake, spremni smo se kladiti da će brojka doseći četiri znamenke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:54