TEHNOLOGIJA KRIVAC?

Bizaran sudar: Tesla Model 3 ‘odlutao‘ u pješački nadvožnjak! Ozlijeđena jedna osoba

Model 3 je prvo udario u čeličnu ogradu lijevo od stepenica, zatim se odbio na područje šetnice
Tesla 3 sudar
 Car News China

Nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena nakon pada od udarca Modela 3, dogodila se u Chengduu, glavnom gradu kineske provincije Sečuan. Fotografije, koje prenosi Car News China, pokazuju crnu Teslu "prikovanu" u pješački nadvožnjak.

Lokalne vlasti prenose kako je 51-godišnji vozač Modela 3 izgubio kontrolu nad automobilom zbog "nepravilnog rada", nakon čega je udario u muškarca koji je u to vrijeme električnim biciklom prolazio pješački nadvožnjak.

image
Tesla 3 sudar
Car News China

Točnije, Model 3 je prvo udario u čeličnu ogradu lijevo od stepenica, zatim se odbio na područje šetnice kuda je unesrećeni prolazio. Ozlijeđeni muškarac hitno je prevezen u bolnicu i na sreću nije pretrpio nikakve ozljede.

Fotografije daju naslutiti kako se automobil kretao poprilično velikom brzinom. Prilikom udarca uništena je kompletan prednji kraj Modela 3, uključujući branik i prednja svjetla, a razbijene su i obje strane vjetrobranskog stakla. Automobil se bez sumnje neće vratiti na cestu, ali ono što je najvažnije – nitko nije stradao.

image
Tesla 3 sudar
Car News China

Teslin Model 3 dobio je najviše ocjene od sigurnosnih organizacija u Sjevernoj Americi, Europi i Australiji, uključujući petu zvjezdicu sigurnosne ocjene agencije za informiranje potrošača EuroNCAP, a predstavlja i 2019 ‘Top Safety Pick‘ Instituta osiguranja sigurnosti na autocestama.

Tesla navodi kako je upravo korištenjem tehnologije poboljšana sigurnost na cesti, te kako su upravo njihova vozila napravljena kao najsigurniji automobili na svijetu.

Međutim, sva ova priča "pada u vodu" ako je zaista tehnologija, odnosno njen "nepravilan rad" taj koji je izazvao nesreću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:44