SIN DIKTATORA

Bivši nogometaš Serie A ostavio Cadillac parkiran u hotelu 15 godina: Mora platiti 415.800 eura

Al-Saadi Gaddafi je danas umirovljeni nogometaš i sin pokojnog Muammara Gaddafija, a hotel ne odustaje od naplate

Cadillac Escalade, Al-Saadi Gaddafi

Nevjerojatno: uživao u hotelu s pet zvjezdica tjednima pa otišao bez plaćanja i ostavio skupocjeni Cadillac SUV Escalade ESV već petnaest godina na parkingu hotela. Ovo je učinio libijski bivši nogometaš Al-Saadi Gaddafi. Sada mora platiti 415.800 eura da bi ga vratio.

Al-Saadi Gaddafi je danas umirovljeni profesionalni nogometaš, koji je također i sin pokojnog Muammara Gaddafija, bivšeg libijskog vrhovnog vođe.

Nogometaš je 2007. godine uživao u dugom boravku u hotelu Excelsior s pet zvjezdica u Rapallu, gradu na obali talijanske rivijere dok je igrao za talijanski klub Sampdoria i redovito je priređivao raskošne zabave u svom apartmanu.

Međutim kad ga je Sampdoria izbacila iz kluba, napustio je hotel ne plativši račun od 450.000 dolara i ostavio svoj SUV, Cadillac Escalade ESV 6.2, na parkiralištu ispred hotela. Ignorirao je i pisma u kojima se tražilo da podmiri račun. Podsjetimo i da je 2011. započeo i vihor revolucije u Libiji pa mu je život otišao u drugom smjeru.

Naposljetku, hotel je izveo Gadafija na sud, a njemu je naloženo da plati svoj dug, kao i 4330 dolara odvjetničkih troškova ako ikada želi vratiti svoj automobil. Budući da je automobil tu već toliko dugo, šale se hotelski dužnosnici, postao je svojevrsna turistička atrakcija.

image

Al-Saadi Gaddafi

Direktor Excelsiora Aldo Werdin izjavio je za Daily Mail: “Čekali smo 15 godina da gospodin Gaddafi podmiri svoj račun. Tijekom posljednjih nekoliko godina pokušali smo mnogo puta pokušati riješiti ovaj problem, ali bezuspješno. Čak smo kontaktirali i libijsko veleposlanstvo u Rimu, ali oni nisu mogli pomoći.”

G. Werdin je dodao: “Ostavio je auto ispred hotela, a mi nemamo čak ni ključeve za njega. To je zapravo postalo pomalo privlačno s ljudima koji zastaju da ga pogledaju.”

Dodao je na mjestu razgledavanja da je parkirani Escalade ESV postao: “Moramo ga s vremena na vrijeme očistiti jer prljavi automobil izvan hotela ne bi bio baš dobar za goste, a nema čak ni talijanske pločice pa ga ne bismo mogli voziti ovdje.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 04:30