KAO IZ DUĆANA

Biste li za ovu Mazdu RX-7 iz 1992. godine koja nikad nije vožena dali 1,2 milijuna kuna?

Prodaje se putem njemačke web stranice mobile.de, gdje se navodi da jedini vlasnik nije nikada vozio Mazdu po cesti

1995. Mazda RX-7

 mobile.de

Mazda RX-7 FD smatra se jednim od najljepših i najpoželjnijih japanskih automobila 90-ih. Stoga, kada se na oglasniku pojavi primjerak s gotovo nikakvom kilometražom, možemo očekivati visoku traženu cijenu.

Ovaj primjerak je iz 1992. godine, i unatoč tome što je napustio tvornicu prije trideset godina, na satu ima samo 760 kilometara i cijeni se 159.000 eura (1,2 milijuna kuna).

image

1995. Mazda RX-7

mobile.de

Prodaje se putem njemačke web stranice mobile.de, gdje se navodi da jedini vlasnik nije nikada vozio Mazdu po cesti, već samo po izložbenoj dvorani.

Nevjerojatno stanje i vanjštine i interijera idu u prilog prijeđenim kilometrima. Prema popisu, ovo je bio prvi FD koji je stigao do američkih obala u travnju 1992. Umjesto da se vozio okolo vrteći svoj rotacijski motor, većinu vremena proveo je u zatvorenoj garaži u Njemačkoj kao dio velike kolekcije automobila.

image

1995. Mazda RX-7

mobile.de

Skladištenje u okruženju s kontroliranom temperaturom i vlagom zadržalo je njegove neiskorištene mehaničke komponente u besprijekornom stanju, uz pomoć zaštitnih premaza na šasiji i kućištu. RX-7 također dolazi s njemačkom potvrdom o registraciji iz 1995. i svom originalnom dokumentacijom koja dokazuje njegovu prošlost sa samo jednim vozačem.

image

1995. Mazda RX-7

mobile.de

Crvena vanjska boja je praktički nova, kao i crne kožne presvlake unutar kabine. Ispod poklopca motora nalazi se standardni 1,3-litreni rotacijski motor sa sekvencijalnim turbopunjačem koji proizvodi 239 KS (76 kW).

Snaga se prenosi na stražnje kotače preko ručnog mjenjača s pet stupnjeva prijenosa uz pomoć diferencijala s ograničenim proklizavanjem. Oprema u kabini uključuje Bose zvučni sustav s CD playerom, ručni klima uređaj i krovni otvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:49