AUKCIJA

Bila je dostupna samo u Japanu: Prodaje se rijetka tvornička Mazda Miata NB Hardtop Coupe

Sve do predstavljanja četvrte generacije Miate RF, prava Mazda Miata Hardtop nikada nije bila dostupna izvan Japana

Mazda Miata NB Hardtop Coupe

 Davey Japan Co., LTD

Sve do predstavljanja četvrte generacije Miate RF, prava Mazda Miata Hardtop nikada nije bila dostupna izvan Japana, gdje se nudila još početkom 2000-ih u iznimno ograničenom broju. Type-A se prodaje putem aukcije japanske prodajne kuće.

image

Mazda Miata NB Hardtop Coupe

Davey Japan Co., LTD

Automobil - zbunjujuće nazvan „Roadster Coupe“ Miata serije, temelji se na tradicionalnoj Miatinoj NB platformi, ali su proizvedeni u iznimno ograničenom broju u četiri varijante - osnovni model, Type-A, Type-S, Type-E. Type-A je, prema Mazdi, trebao je dočarati "autentičan dizajn koji podsjeća na tradicionalne trkaće automobile", s ekskluzivnim estetskim paketom koji sadrži šire blatobrane, maglenke i sportski bodykit.

image

Mazda Miata NB Hardtop Coupe

Davey Japan Co., LTD

Mazda je s ponosnom napominjala da unatoč dodavanju cijele čvrste krovne konstrukcije Miate s uobičajenim krovom, Roadster Coupe teži samo 10-ak kilograma više od modela s mekim krovom. Osim toga, Type-A se nudio sa snažnijom varijantom 1,8-litrenog četverocilindričnog motora japanskih specifikacija koji je imao ukupno 157 KS (20 KS više od NB Miate američke specifikacije).

image

Mazda Miata NB Hardtop Coupe

Davey Japan Co., LTD

Nudio se isključivo sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem, a prema popisu aukcije, prodano je samo 200 jedinica. I dok konačna cijena nije dostupna, Type-S koji je opremljen snažnijim motorom bez divlje karoserije, trenutno je na prodaju za nešto manje od 38.000 dolara (267.000 kuna) na internetskoj platformi Pistonheads, tako da bi ova trebala koštati nešto više od toga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:59