VN BELGIJE

Barrichello u nedjelju vozi 300. utrku: Kompetitivan namjeravam biti još dugo!

Velika nagrada Belgije imat će poseban značaj za najiskusnijeg vozača u Formuli 1. Brazilac Rubens Barrichello na njoj će proslaviti svoj 300. start...

Jubilej Barrichellu, jednom od najomiljenijih vozača među samim natjecateljima, stiže u nedjelju na stazi Spa-Francorchamps na kojoj je i po prvi puta u karijeri u utrku ušao s prvog mjesta ostvarenog u kvalifikacijama.

- Spa je posebna staza. Prvi sam puta ondje bio na pole-positionu, pobjeđivao sam tamo u nekim drugim kategorijama i sasvim je prirodno da se radujem povratku u Belgiju.

- Utrka u nedjelju bit će moja 300. u karijeri vozača Formule 1. Sjajan je osjećaj doseći tu brojku i saznanje da toliko dugo trajem na visokoj razini čini me privilegiranim. Kompetitivan namjeravam biti još dugo - veli Barrichello, kojem su čestitku uputili i iz bivše mu momčadi, Ferrarija.

Vozio je Barrichello za "propete konjiće" od 2000. do 2005. godine kada je imao ulogu "vodonoše" Michaelu Schumacheru.

- Bio je dio naše momčadi, zajedno smo ispisivali povijest. Njegova je zasluga u našim uspjesima u tom periodu bila velika. Voziti 300 utrka u Formuli 1 ogromno je postignuće - kazao je šef Ferrarijeve F1 momčadi Stefano Domenicali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 22:22