FORMULA 1

Alonsu pole position u Monzi, Hamilton kreće peti, Vettel šesti

Ovo je bilo lijepo iznenađanje. Mislio sam na kraju da će me netko uspjeti prestići kao i na nekim prošlim utrkama, ali danas se to nije dogodilo. Sada je bilo drugačije - komentirao je Alonso nakon svog 19. pole positiona u karijeri
 AP

Bivši dvostruki svjetski prvak u Formuli 1 Fernando Alonso ostvario je najbolju startnu poziciju na službenom treningu uoči 14. ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva, Velikoj nagradi Italije.

Na domaćoj Ferrarijevoj stazi u Monzi Alonso je ostvario prvi ovosezonski i 19. ukupno pole position u karijeri. Ujedno, to mu je prva najbolja startna pozicija otkako je prešao u redove Ferrarija, kao i prva za momčad "propetog konjića" nakon skoro dvije godine.

Odvezao je Alonso najbrži krug u vremenu od 1:21.962 i tako na kraju završio ispred McLarenovog pilota i aktualnog svjetskog prvaka Jensona Buttona. Iz drugog startnog reda krenut će Brazilac Felipe Massa i Australac Mark Webber, dok će iza njih startati trenutno vodeći u ukupnom poretku vozača Lewis Hamilton i Sebastian Vettel.

Zanimljivo, kvalifikacijskim treningom u Monzi prekinut je niz od čak 17 uzastopnih utrka u kojima je momčad Red Bulla imala barem jednog vozača u prvom startnom redu. Također, ovo je tek druga ovosezonska utrka u kojoj najbolju startnu poziciju nije osvojio jedan od vozača Red Bulla (jednom je prvi startao Hamilton).

Alonso: Ovo je lijepo iznenađenje



- Ovo je bilo lijepo iznenađanje. Mislio sam na kraju da će me netko uspjeti prestići kao i na nekim prošlim utrkama, ali danas se to nije dogodilo. Sada je bilo drugačije, ostali smo prvi do samog kraja i osjećaj je jako dobar – komentirao je Alonso nakon svog 19. pole positiona u karijeri.

- U sutrašnjoj utrci trebamo završiti minimalno na podiju. Nemamo veliki pritisak što se tiče pobjede, ali znamo da si ne smijemo priuštiti odustajanje ili neki loš rezultat. Treba nam konstanta u rezultatima, nešto što već dugo nismo imali.

- Sutra u utrci imamo dobru priliku dokazati se u konkurenciji snažnih protivnika. Mislim da imamo dobar bolid i da možemo ostvariti dobar plasman – dodao je Španjolac, čiji je momčadski kolega Felipe Massa začinio uspješni Ferrarijev kvalifikacijski trening uoči VN Italije osvajanjem trećeg mjesta.

VN Italije, rezultati službenog kvalifikacijskog treninga:

1. Alonso (Ferrari) 1:21.962

2. Button (McLaren-Mercedes) 1:22.084

3. Massa (Ferrari) 1:22.293

4. Webber (Red Bull-Renault) 1:22.433

5. Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:22.623

6. Vettel (Red Bull-Renault) 1:22.675

7. Rosberg (Mercedes) 1:23.027

8. Hülkenberg (Williams-Cosworth) 1:23.037

9. Kubica (Renault) 1:23.039

10. Barrichello (Williams-Cosworth) 1:23.328...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 07:49