TUNING

ABT će za svojih 125 godina izraditi 125 komada RSQ8-R koji je brži od Bentayge Speed i Urusa!

Veliki SUV postiže maksimalnu brzinu od 319 km/h pri čemu treba imati na umu da je dodatno povećanje dostupno kao opcija
ABT RSQ8-R
 ABT

Kad tuner ABT Sportsline doda slovo 'R' nekoj od svojih kreacija jasno je kako je riječ o nečem posebnom. Upravo je to slučaj s najnovijim modelom ABT RSQ8-R, ograničenim izdanjem velikog sportskog SUV-a iz Ingolstadta. Ovaj je model stvoren za obilježavanje 125. rođendana kompanije sljedeće godine i izradit će se u samo 125 primjeraka, po jedan za svaku godinu ABT-a. Premda ABT već nudi tuniranu varijantu temeljenu na Audiju RS Q8 koji je sposoban za sprint 0-100 km/h u 3,5 sekunde i postizanje najveće brzine od 305 km/h, prema vodstvu kuće, taj model nije bio dovoljno ekstreman...

image
ABT RSQ8-R
ABT

ABT RSQ8-R nudi još bolje performanse zahvaljujući novoj upravljačkoj jedinici ABT Engine Control i posebno dizajniranom intercooleru, RSQ8-R-ov 4,0-litarski biturbo V8 postiže 740 KS i 920 Nm najvećeg okretnog momenta. To omogućava velikom SUV-u da postigne maksimalnu brzinu od 319 km/h pri čemu treba imati na umu da je dodatno povećanje najveće brzine dostupno kao opcija.
Tko ga kupi imat će SUV brži od oba najbrža serijska SUV-a na svijetu: Bentley Bentayge Speed i Lamborghinija Urusa.

image
ABT RSQ8-R
ABT

Britanski luksuzni SUV postiže "samo 306 km/h dok Lamborghini može do 305 km/h.
Ubrzanje monstruoznog ABT Audija popraćeno je pritom gromoglasnom "glazbom" iz ispuha zahvaljujući ABT ispušnom sustavu od nehrđajućeg čelika s četiri završetka ispuha, svakog promjera 10 centimetara.

image
ABT RSQ8-R
ABT

ABT RSQ8-R odlikuje radikalniji izgled zahvaljujući novom aero kompletu koji se sastoji od nekoliko pojedinačnih elemenata od ugljičnih vlakana. Oni uključuju dodatke za prednji "lip", prednji branik, poklopce ogledala, izraženije pragove, proširenja blatobrana, atraktivniji stražnji branik te spojler. Agresivniji izgled oplemenjen je posebnim alu naplacima od 23 cola s gumama 295/35 R23.

image
ABT RSQ8-R
ABT

Što se unutrašnjosti tiče, nadogradnje su suptilnije, ali vidljive. Najočitiji detalji su sportski ABT volan, poklopac prekidača za paljenje motora, ABT ručica mjenjača, sjedala s logotipom ABT i RSQ8-R, kao i revidirani naslon za ruku te središnja konzola. Na koncu, dodana je i pločica s natpisom "1 od 125" koja ističe ograničen broj primjeraka RSQ8-R.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:29