PROMJENA PLANOVA

Volkswagen grupa odgađa dolazak novih električnih modela, no jedan ipak dolazi ranije nego što se mislilo

Handelsblatt, koji je često dobro upoznat s Volkswagenovim planovima, tvrdi da će neki električni auti stići kasnije od planiranog

Volkswagen ID.3

 Darko Tomaš/CROPIX

Volkswagen grupa je, kao i mnogi drugi proizvođači automobila, trenutno prisiljen prilagoditi svoje planove o elektrifikaciji. Njemački Handelsblatt, koji je često dobro upoznat s Volkswagenovim planovima, tvrdi da će neki električni automobili stići kasnije nego što je to bilo planirano.

image

Audi A6 e-tron Sportback

Audi Media

Na primjer, medij iz izvora oko Audija doznaje da potpuno električni Audi A4 e-tron neće stići do 2028. i da će on biti tek prvi model na novoj Volkswagenovoj SSP platformi. Električni A4 smo očekivali skoro dvije godine ranije, a SSP platforma je treba debitirati u Volkswagenovoj električnoj perjanici kodnog naziva ‘Trinity‘ već 2026. godine. Međutim, Audi će prvi dobiti SSP, a Trinity je odgođen za čak 2030. godinu.

image

Volkswaegn Golf GTI Clubsport

Volkswagen Media

Prvi Volkswagen na bazi SSP-a više neće biti Trinity, već električni Golf. To će se dogoditi 2029., prema trenutnom planu, a to je zapravo godinu dana ranije nego što je ranije najavljeno. O tom automobilu još nema detalja, no očekuje se da u dogledno vrijeme preuzme palicu od ID.3 i postane pravi nasljednik sadašnjeg Golfa, no samo na električni pogon.

image

Volkswagen ID.3

Darko Tomaš/CROPIX

Godinu dana kasnije, 2030., na redu je nasljednik ID4 na SSP platformi, koji je trebao doći 2028. godine. Konačno, u pripremi je i električni auto privremeno kršten ‘T-Sport‘, vjerojatno sportskiji brat nasljednika ID4 ili možda nasljednik ID.5. On stiže 2031. godine, a prvotni plan je bilo dolazak ovog auta 2029. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 09:28