STIGLA POTVRDA

Pad prodaje od 22 posto: Mercedes smanjuje proizvodnju najprestižnijeg modela

Prodaja S-klase pala je 22 posto u prvoj polovici godine, a između siječnja i lipnja samo 28.100 primjeraka je isporučeno kupcima

Mercedes S-klase

 Mercedes- Benz

Mercedes-Benz će smanjiti proizvodnju S-klase i njene električne verzije EQS-a zbog pada potražnje za njihove dvije najluksuznije limuzine. Vijest o smanjenju proizvodnje prvotno se pojavila kao glasina, ali ubrzo je Mercedes potvrdio da je to istina.

I S-klasa i EQS proizvode se u tvornici u Sindelfingenu u Njemačkoj koja obično radi u dvije smjene. To će se svesti na samo jednu smjenu u listopadu.

“Kontinuirano optimiziramo našu proizvodnu mrežu i koristimo njenu visoku fleksibilnost kako bismo reagirali na fluktuacije i promjenjive okvirne uvjete u vezi s geopolitičkim, mikro i makroekonomskim razvojem i kako bismo ostali konkurentni. Sukladno tome, planiramo prilagodbe proizvodnje automobila u nekim dijelovima tvornice u Sindelfingenu”, stoji u priopćenju Mercedesa.

image

Mercedes EQS Redizajn

Prodaja S-klase pala je 22 posto u prvoj polovici godine, a između siječnja i lipnja samo 28.100 primjeraka je isporučeno kupcima. Nepoznato je hoće li smanjenje proizvodnje utjecati na radna mjesta. Tvornica u Sindelfingenu je fleksibilna, i moguća je proizvodnja nekog drugog modela u njoj.

Razlog smanjene potražnje mogao bi biti i taj da potencijalni kupci čekaju na redizajnu verziju koja bi trebala biti predstavljena iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 17:37