STIŽE ELROQ

Bit će dostupniji kupcu: Škoda je teaserom najavila skorašnju premijeru svojeg manjeg električnog modela

Električni pandan Karoqu osnova je za novu e-ofenzivu češkog proizvođača automobila, koja uključuje šest novih električnih modela

Škoda Elroq Teaser

 Škoda Media

Škoda će uskoro predstaviti svoj drugi električni SUV nakon Enyaqa. Dosta toga o njemu se već zna. Kompaktni SUV će se zvati Elroq, baziran je na MEB platformi Volkswagen koncerna i s dužinom od oko 4,50 metara bit će za klasu manji od Enyaqa. Službeno će se predstavljanje održati u jesen ove godine, ali tvrtka nam je već sada pokazala mali teaser prednjeg dijela automobila.

Električni pandan Karoqu osnova je za novu ofenzivu e-mobilnosti češkog proizvođača automobila, koja uključuje šest novih baterijskih električnih modela u sljedećih nekoliko godina. Prema Škodi, novi kompaktni SUV će "ponuditi prostranu unutrašnjost i značajnu praktičnost, ispunjavajući standarde marke za udobnost i funkcionalnost."

image

Škoda Elroq Teaser

Škoda Media

Elroqov dizajnerski jezik je "Modern Solid", isti kao i kod manjeg SUV-a Epiq, koji će se temeljiti na novoj ulaznoj platformi MEB, kao i serijska verzija budućeg Volkswagena ID.2. Epiq (koncept na slikama ispod) će biti predstavljen 2025. godine, a asortiman će nakon toga biti upotpunjen velikim SUV-om sa 7 sjedala 2026. godine.

image

Škoda Epiq Concept

Škoda Media

Na prvoj slici novog Elroqa jasno se vidi dio dizajna prednjih sjedala te prednja silueta vjetrobrana i krova. Natpis Škoda jasno je vidljiv na poklopcu motora, a tradicionalna rešetka hladnjaka reinterpretirana je u novom stilu. Tu su i tanka Matrix LED prednja svjetla.

image

Škoda Epiq Concept

Škoda Media

Oliver Stefani, voditelj dizajna u Škodi, objasnio je: "Dizajn igra važnu ulogu u identitetu marke Škoda i jedan je od glavnih čimbenika našeg uspjeha. Kontinuirani razvoj ključnih vizualnih elemenata zadatak je koji je i izazovan i uzbudljiv. Iz tog razloga, moj tim i ja smo posebno zadovoljni što možemo pružiti pregled prvog Škodinog modela u novom dizajnerskom jeziku Modern Solid s tehničkim izgledom i općenito robusnim izgledom. Po prvi put na jednom od naših vozila, natpis Škoda krasi haubu oštrih kontura. Nema sumnje da Elroq postavlja novi smjer i da stvarno privlači poglede."

Više detalja o automobilu nije otkriveno, no ne sumnjamo da će postepeno stizati kako će se bližiti premijera ovog auta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 10:38