U IŠČEKIVANJU

Znamo da Prodrive radi na ‘preporođenoj‘ Imprezi s više od 400 KS: Evo i kako će izgledati

Nije jasno hoće li tvrtka uzeti originalnu Imprezu i modificirati je ili će proizvesti cijelo vozilo od nule

Prodrive P25 skica

 Prodrive

Prodrive P25 slavi uspješnu vezu marke sa Subaruom od 1990-ih modelom koji će biti legalan na cestama i inspiracijom iz Impreze World Rally Cara iz 1997. godine i 22B-a. Te je godine Subaru osvojio WRC-ovo proizvođačko prvenstvo, a njegov vozač Colin McRae bio je drugi.

Znamo da će P25 koristiti 2,5-litreni turbo boxerski motor s četiri cilindra koji će proizvoditi preko 400 KS (298 kW). Snaga će se prenositi kroz šesterostupanjski poluautomatski mjenjač s pedalama iza upravljača, a Prodrive navodi da će model u velikoj mjeri koristiti karbonska vlakna kako bi smanjio težinu.

Prodrive je objavio skicu koja otkriva mnogo. Velike-nisko postavljene maglenke preuzete su iz 22B, a aerodinamički bočni retrovizori slični su onima na reli automobilu. Na temelju crteža, prednji blatobrani izgledaju agresivnije od bilo kojeg originalnog modela. P25 se vozi na naplatcima s više krakova od Prodrivea, a ne na originalnim brončane boje.

image

Prodrive P25 najava

Prodrive

Prodriveova najava također spominje "laganu šasiju". Nije jasno hoće li tvrtka uzeti originalnu Imprezu i modificirati je ili će proizvesti cijelo vozilo od nule. Neki od ljudi koji su radili na reli automobilu iz 1997. sada rade na P25. Jedan od njih je Peter Stevens, koji je nacrtao original, a sada je "definirao dizajn novog modela". David Lapworth, tehnički direktor tvrtke, radio je inženjering za oba automobila.

"Originalna 22B Impreza smatra se najikoničnijim Subaruom i vrlo je tražena. Željeli smo poboljšati sve što je taj automobil činilo tako posebnim primjenom najnovije tehnologije kako bismo stvorili vlastitu modernu interpretaciju automobila koji je zauzeo mjesto u povijesti automobilizma “, rekao je predsjednik Prodrivea David Richards.

U planu je samo 25 primjerka, a službena premijera bit će na Goodwood Festivalu brzine u lipnju. Trenutno nema dostupnih detalja o cijenama, a isporuke kreću krajem ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:32