KOJI PEH

Zbrka zbog tehnologije: Zbog regenerativnog kočenja Tesle pao na vozačkom, pa tužio auto školu!

Iako se sustav regenerativnog kočenja Modela 3 može onemogućiti, tinejdžeru nije rečeno da deaktivira sustav

Bruce Rosenblum

 Youtube screenshot

Tinejdžer iz Kalifornije nedavno je pao na vozačkom ispitu zbog nečega što nije on napravio, već Tesla Model 3 u kojem je polagao ispit. U razgovoru s lokalnim medijima, 16-godišnji Bruce Rosenblum rekao je kako je riječ o Teslinom sustavu regenerativnog kočenja.

image

Bruce Rosenblum

YouTube Screenshot

‘Na samom početku testa upozorila me je da auto sam od sebe usporava, kao na znaku stop. I rekla mi je da se to već dogodilo dva puta, prije nego što smo uopće napustili parkiralište. Onda nastavljamo s testom. Učinio sam sve što test traži, nakon čega mi je rekla da sam pao‘, prisjetio se Rosenblum.

Iako se sustav regenerativnog kočenja Modela 3 može onemogućiti, Bruceu nije rečeno da deaktivira sustav. Dječakov otac, Neal, podnio je tužbu protiv lokalnog ureda autoškole, i nakon što su mediji počeli izvještavati o priči, odjel autoškole za terenske operacije dao je Bruceu vozačku dozvolu.

image

Ocjena ispitivača

YouTube Screenshot

‘U suštini, ispitivačica je prije svega rekla da auto sam koči. Na to sam ja rekao: ok, ali tako auto funkcionira, a ona je rekla: ali on mi mora pokazati da zapravo može pomaknuti nogu s papučice gasa na kočnicu, a ja sam rekao: auto nije bio tako postavljen. Ako digne nogu s gasa i krene pomicati na kočnicu, auto će se zaustaviti nasred ceste‘, rekao je Neal Rosenblum.

image

Sustav regenerativnog kočenja Modela 3

YouTube Screenshot

Ipak, Bruce ja na sreću dobio svoju vozačku dozvolu, a autoškola je svojem osoblju izdala smjernice da se sustav regenerativnog kočenja više ne može koristiti kao razlog za ocjenjivanje pogreške u vožnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 19:10