UPITNA SIGURNOST?

Zbog umjetne inteligencije Elon Musk je najavio da bi Tesla mogla zabraniti iPhone. O čemu je riječ?

"Apple nema pojma što se zapravo događa nakon što vaše podatke preda OpenAI-ju", rekao je Musk i najavio zabranu za iPhone u Tesli

Tesla i iPhone, ilustracija

 Profimedia

Appleova godišnja svjetska konferencija za programere uvijek sa sobom donosi velike vijesti za obožavatelje tehnološkog diva. Ove su godine ažuriranja iOS-a bila sveobuhvatna, no najveća najava s događaja bila je kako Apple radi na integraciji umjetne inteligencije u svoje najnovije uređaje, s pomoću svoje prepakirane i rebrendirane "Apple Intelligence".

Ipak, nisu svi bili impresionirani - a najmanje Elon Musk, koji je na svojoj platformi X izrazio razočaranje ovim potezom. Osim što je izbacio nekoliko memeova o najnovijoj Appleovoj objavi, također je tvrdio da će zabraniti Appleove uređaje u svojim tvrtkama.

Musk se osvrnuo na odluku o integraciji OpenAI-jevog Chat-GPT softvera na razini operativnog sustava. Tijekom konferencije za programere otkriveno je da će najnovija verzija Siri uključivati ​​integraciju s OpenAI-jevim ChatGTP chatbotom. Kada korisnik to odobri, pametni asistent može koristiti ChatGPT za odgovaranje na složene upite koji se ne mogu obraditi na uređaju.

image

Elon Musk

Profimedia

Musk je implicirao da bi to izazvalo brigu o sigurnosti podataka korisnika. "Apple nema pojma što se zapravo događa nakon što vaše podatke preda OpenAI-ju", rekao je Musk. "Puste te niz rijeku." Nadalje je rekao da je zabrinut zbog Appleovog partnerstva s umjetnom inteligencijom treće strane koju Apple "ne razumije" i "ne može sam stvoriti".

image

Apple iPhone

AFP

Elon Musk je izvorno bio suosnivač Open AI-ja, ali je napustio tvrtku i kasnije je tužio, tvrdeći da je izdala svoju izvornu misiju otvorenog koda i "razvijanja umjetne inteligencije za dobrobit čovječanstva". Također se javno posvađao s izvršnim direktorom OpenAI-ja, Samom Altmanom, a također se sukobio s izvršnim direktorom Applea, Timom Cookom u prošlosti, tako da ove njegove najave mogu biti i dio "osobnog rata" s njima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 13:57