ŠVICARCI BEZ MILOSTI

Zbog banalnog prometnog prekršaja odbili mu dati državljanstvo: ‘Neuspješno je integriran‘

Iako se radi o uspješnom poslovnom čovjeku koji već 40 godina živi u Švicarskoj, sud je odlučio da ne zadovoljava kriterije

Policijska kontrola (ilustracija)

 Claus Fisker/AFP/Profimedia

Sud u švicarskom St. Gallenu odbio je dati državljanstvo vozaču koji je 2017. godine napravio običan prometni prekršaj. Radi se o Francuzu, inače vlasniku brojnih hotela i privatnih klinika u Švicarskoj, a njegov krimen je što je na cesti gdje je ograničenje brzine 40 km/h - ‘jurio‘ 80 km/h!

Iako se radi o uspješnom poslovnom čovjeku koji već 40 godina živi u Švicarskoj, sud je odlučio da ne zadovoljava kriterije za državljanstvom.

U presudi objavljenoj u četvrtak koju prenosi FenixMagazin, stoji da se svatko tko u svom dosjeu ima takvu kaznu smatra ‘neuspješno integriranim‘.

U srpnju 2017. sud ga je osudio na uvjetnu novčanu kaznu od 90 dnevnih dohodaka u visini od 30 švicarskih franaka, a morao je platiti i kaznu od 540 franaka.

Budući da na ljeto ističe uvjetna trogodišnja kazna te naknadni period čekanja od tri godine, Francuz koji želi postati Švicarac ovog će lipnja moći ponovo predati zahtjev za državljanstvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:59