U IŠČEKIVANJU

Zamjena Passata: Najavljen Volkswagen ID. Aero, nova električna veličina srednje veličine

Uz najavu, VW je objavio i par skica dizajna koje pokazuju da će koncept biti predstavljen sa složenim nizom stražnjih LED svjetala

VW ID. Aero (koncept)

 Volkswagen AG

Volkswagen je objavio intrigantan novi teaser svoje nadolazeće električne limuzine, koji će biti prikazan kroz pretprodukcijsku studiju nazvanu ID. AERO 27. lipnja.

Prema njemačkom proizvođaču, limuzina će se natjecati u "segmentu visoke srednje klase", s konceptom za stvaranje proizvodnog modela koji će prvo stići u Kinu sljedeće godine. Zatim će uslijediti i proizvodni model za europsko i sjeverno-američko tržište kasnije iste godine, a više detalja dobit ćemo za točno pet dana.

image

VW ID. Aero (koncept)

Volkswagen AG

Passatova zamjena bit će utemeljena na Volkswagenovoj MEB platformi, a njegov vanjski dizajn ima utjecaj i na druge članove ID obitelji, uključujući ID.4 i ID. Zujati.

Uz najavu, Volkswagen je objavio i par skica dizajna koje pokazuju da će koncept biti predstavljen sa složenim nizom stražnjih LED svjetala, uključujući svjetlosnu traku pune širine. Također vidimo veliki staklenik upotpunjen srebrnim stupovima, no s obzirom na to da je riječ o studiji, kvake vrata nisu uključene.

image

Volkswagen Aero B

Car Scoops

Na skici također možemo vidjeti set velikih srebrno-crnih naplataka sličnih onima koje smo već vidjeli na nedavnim prototipima koje VW naziva Aero B. Što se tiče dimenzija, ID. Aero koncept ima duljinu od pet metara, što ga čini ne samo dužim od Passata (4,87 m), već i od BMW-ove Serije 5 (4.94 m).

image

Volkswagen Aero B

Car Scoops

Tehničke specifikacije ostaju nepoznate, no s obzirom na to da je u pitanju MEB platforma, mogli bismo očekivati bateriju od 84 kWh koja bi limuzini trebala dati domet od 700 km po WLTP ciklusu. Proizvodni model će se vjerojatno nuditi s pogonom na stražnje i sve kotače koji će koristiti iste električne motore kao i ostali ID modeli.

image

Volkswagen Aero B

Car Scoops

Brojni prototipi već su viđeni na cesti i prikazuju mnogo suptilniji i manje uzbudljiviji dizajn nego što to sugeriraju konceptualne slike - nešto što smo već navikli gledati od većine proizvođača. Očekuje se i karavan (Shooting Break) varijanta EV-a, iako ne znamo na kojim sve tržištima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 14:25