AKTUALNO

VW će od 2024. u Europu početi izvoziti EV-ove proizvedene u Kini: Prvi je Cupra Tavascan

Cupra će započeti s proizvodnjom Tavascana u svojoj zajedničkoj tvornici u Anhuiju u Kini koja posluje zajedno s JAC-om

Cupra Tavascan

 Cupra

Volkswagen će od 2024. godine u Europu početi izvoziti električna vozila koja će se proizvoditi u Kini. VW je potez potvrdio krajem prošlog tjedna, otkrivajući da će Cupra započeti s proizvodnjom Tavascana u svojoj zajedničkoj tvornici u Anhuiju u Kini koja posluje zajedno s JAC-om.

image

Cupra Tavascan

Cupra

"Tvornica Anhui bila je tvornica s pravim kapacitetom i tehnologijom u vrijeme planiranja proizvodnje", istaknuo je VW. U prodaji kineskih električnih vozila u Europi, Volkswagen će se pridružiti Tesli, BMW-u i Renaultu koji čine isto s Modelom 3, iX3 i Daciom Spring. Bloomberg primjećuje da će proizvođači automobila uskoro prodati 800.000 vozila proizvedenih u Kini diljem Europe.

image

Cupra Tavascan

Cupra

Cupra Tavascan je predstavljen kao koncept još 2019., ali neće stići na tržište do 2024. godine. Električni SUV temeljit će se na VW-ovoj MEB platformi i očekuje se da će imati par električnih motora koji zajedno isporučuju 302 KS. Ovi motori će se napajati baterijom od 77 kWh, a EV bi trebao moći postići stotku za 6,5 sekundi i voziti 450 km s jednim punjenjem prema WLTP-u.

Iako su ove brojke gotovo identične modelima ID.4 i ID.5 GTX, Tavascan se želi istaknuti mnogo dramatičnijim izgledom vrlo bliskim izgledu izvornog koncepta.

image

Cupra Tavascan

Cupra

Koncept je odmah ostavio dojam na Sajmu automobila u Frankfurtu 2019. godine, zahvaljujući agresivnoj prednjoj maski kojom dominiraju karbonska vlakna i dva velika usisnika zraka. Također oduševljava oštrim LED prednjim svjetlima, dramatičnom linijom krova i visokim stražnjim dijelom s LED stražnjim svjetlima, LED svjetlosnom trakom i branikom od karbonskih vlakana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 09:46