gdje se pali?

Vidio da u taksiju nema nikoga pa ga odlučio ukrasti: Neslavno je završio, nije znao da je to robotaxi

Ovaj neobičan pokušaj krađe naglašava izazove s kojima se suočava industrija autonomnih vozila

Waymo autonomni taksi

 Profimedia

U nedavnom događaju koji je privukao pažnju u Los Angelesu, muškarac je pokušao, ali nije uspio, ukrasti autonomno vozilo kompanije Waymo, vodeće tehnološke tvrtke u području robotaxi usluga. Incident se dogodio prošle subote navečer kada je 33-godišnji Vincent Maurice pokušao preuzeti kontrolu nad vozilom Waymo Jaguar I-Pace odmah nakon što je putnik napustio vozilo u centru grada. Njegov pokušaj krađe brzo je osujećen zbog nedostatka klasičnog načina pokretanja vozila, piše NBC.

image

Waymo autonomni taksi

Profimedia

Policija Los Angelesa brzo je reagirala na poziv zaposlenika Wayma, koji je preko online komunikacijskog sistema vozila uputio Mauricea da napusti vozilo. Bezuspješan u svojim namjerama, Maurice je uhićen i suočava se s optužbom za pokušaj krađe.

Ovaj pokušaj krađe dolazi u trenutku kad se među stanovnicima Kalifornije povećava otpor prema testiranju autonomnih vozila na njihovim cestama. Incidenti poput nedavnog paljenja Waymo testnog vozila u Kineskoj četvrti i sudara testnog vozila s biciklistom u San Franciscu samo su pojačali javnu zabrinutost.

image

Waymo autonomni taksi

Profimedia

Waymo, koji ima dozvolu za rad svoje robotaxi usluge bez vozača u Los Angelesu, izjavio je kako su nakon incidenta komunicirali s pojedincem i uputili ga da napusti vozilo, prije nego što su kontaktirali policijske snage koje su uspješno riješile situaciju.

Ovaj neobičan pokušaj krađe naglašava izazove s kojima se suočava industrija autonomnih vozila, kao i potrebu za stalnim nadzorom i sigurnosnim protokolima kako bi se osigurala sigurnost svih uključenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:36