BOLID ZA PET!

Video: U Opernoj kući u Münchenu predstavljen BMW-ov pobjednik Le Mansa - Art Car V12 LMR

Kao i pravo umjetničko djelo, LMR kombinacijom zanimljivih fraza navodi na razmišljanje
BMW V12 LMR Art Car
 BMW

BMW se 2023. godine namjerava vratiti 24-satnoj utrci izdržljivosti Le Mans, a posljednji put kad je bavarska kompanija prisustvovala odnijela je pobjedu 1999. godine s legendarnim BMW-om V12 LMR, 'jedinstvenim umjetničkim automobilom' - kako ga BMW voli nazivati.

image
BMW V12 LMR Art Car
BMW

Jučer, kako bi nas podsjetili na jedan od najvećih bavarskih trkaćih automobila, BMW je V12 LMR 'Art Car' prikladno izložio u Münchenskoj Operi, a kao i pravo umjetničko djelo, LMR navodi na razmišljanje.

image
BMW V12 LMR Art Car
BMW

Neke od fraza ispisane na pobjedniku Le Mansa, koji je ujedno i petnaesti BMW-ov 'umjetnički automobil', uključuju: 'zaštiti me od onoga što želim', 'nedostižno je uvijek privlačno', 'toliko si složen da ne reagiraš na opasnost', 'nedostatak karizme može biti koban', 'monomanija je preduvjet uspjeha', 'koji nagon će nas spasiti, ako seks neće?'.

image
BMW V12 LMR Art Car
BMW

Jenny Holitzer iz BMW-a zaslužna je za fraze na V12 LMR-u, izjavila je kako je cilj bio 'potaknuti na razmišljanje i usmjeriti pažnju na sadržaj, a ne na to je li umjetnost dobra ili loša. Moj rad nije ograničen na normalno platno, već zanimljive fraze koje na jedinstven način privlače pažnju gledatelja'.

image
BMW V12 LMR Art Car
BMW

Umjesto da gledate trkaći automobil s natpisima velikih naftnih, duhanskih ili gumarskih divova, možda ćete vidjevši kombinaciju zanimljivih fraza razmišljati o motivaciji vozača, onome što je potrebno za pobjedu i uzbuđenje prelaska 'preko granice'. A ako se pitate što je monomanija, Jenny je definira kao pretjeranom ili opsesivnom zaokupljenosti jednom stvari, a to je u ovom slučaju pobjeda na 24 sata Le Mansa.

image
BMW V12 LMR Art Car
BMW

Prisjetimo se, ovakav zanimljiv pristup koristio je bivši britanski prvak Formule 1 (1976.) James Hunt. Naime, Hunt je dugo godina nosio trkaći kombinezon s natpisom 'Seks – doručak prvaka', što je sigurno mnogo govorilo o njegovoj motivaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:12