NEOBIČNO DRUŠTVO

Video: Japanci, Nijemci ili Amerikanci, tko radi najbolja posebna izdanja sportskih automobila?

Throttle House je stavio ‘rame uz rame‘ na trkaću stazu Hondu Civic Type R LE, BMW M2 CS i Ford Mustang Mach 1
Ford Mustang Mach 1, BMW M2 CS i Honda Civic Type-R LE
 YouTube Screenshot

Ford, Honda i BMW su kompanije čija sjedište dijele oceani, a svaka od njih u svojem asortimanu ima nekoliko zanimljivih sportskih automobila, čak i u posebnim izdanjima.

No koji je od ovog trojca bolji? Throttle House, YouTube kanal koji se bavi testovima automobila na stazi, odlučio je saznati stavivši 'rame uz rame' na trkaću stazu Hondu Civic Type R LE, BMW M2 CS i Ford Mustang Mach 1. Vrijedno je napomenuti kako su sva tri automobila opremljena istim gumama – Michelin Pilot Sport Cup 2.

image
Honda Civic Type-R LE
YouTube Screenshot

Honda je Civic Type R zamislila kao praktičan automobil koji se može koristiti svaki dan, ali je i dalje zabavan za vožnju. Zbog toga, za razliku od svojih suparnika ima dvoja vrata više, (relativno) učinkoviti četverocilindrični motor i pogon na prednje kotače. Prava čar Type R-a je, budući da nije pretežak i premoćan, da svoje pune performanse može ostvariti i na mjestima koja nisu trkaća staza.

image
Ford Mustang Mach 1
YouTube Screenshot

Pristup koje je Ford uzeo s Mustangom Mach 1 je krajnje američki: dvoja vrata, pogon na stražnje kotače i veliki moćni V8 ispod poklopca motora. Međutim, Mach 1 koristi neke dodatne nadogradnje u odnosu na standardni GT, zbog čega mu bolje leže i zavoji, što je rijetkost kod američkih izvedbenih automobila.

image
BMW M2 CS
YouTube Screenshot

Posljednji, ali definitivno ne najmanje važan, je BMW M2 CS, koji se čini kao 'zlatna sredina' svega između dva spektra. Ima dvoja vrata i pogon na stražnje kotače, ali izbjegava raskalašeni V8 u korist glatkog rednog šestcilindraša s twin-turbom. Zbog toga je spreman za stazu, ali sa unutrašnjošću obloženom kožom i upotrebljivim stražnjim sjedalima prikladan je i za vaše dnevne potrebe.

image
BMW M2 CS
YouTube Screenshot

Pobjedu je odnio M2, vjerojatno jer predstavlja savršen spoj dva svijeta – snaga, upravljivost i praktičnost. Kako bi saznali više detalja cjelovite usporedbe, pogledajte video u nastavku:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:46