PREMIJERA

Video, foto: Super SUV Aston Martin DBX707 od 707 KS koji stotku hvata za 3,3 s i vozi 313 km/h

Međutim, snaga ne znači ništa ako je ne možete iskoristi, zbog čega je učinjen značajan posao na pogonskom sklopu super-SUV-a

2022. Aston Martin DBX707

 Aston Martin
embed idea

Čini se kako je svijet SUV-ova visokih performansi dobio novog natjecatelja – DBX707, a ako se pitate odakle dolazi ovaj broj u imenu, samo pogledajte ispod poklopca motora.

image

2022. Aston Martin DBX707

Aston Martin

Tamo ćete pronaći poznati 4,0-litreni V8 sposoban za 707 KS i 900 Nm okretnog momenta. Kako bi to ostvario, Aston Martin je ugradio par turbopunjača zajedno s kalibracijom motora kako bi maksimalno iskoristio dodatno pojačanje. Više zraka koji ulazi zahtijeva bolje cijevi za njegovo izbacivanje, tako da DBX707 dobiva potpuno novi aktivni ispušni sustav s četiri izlaza koji putnicima daje ugodnu buku V8 motora, kada oni to žele.

image

2022. Aston Martin DBX707

Aston Martin

Međutim, snaga ne znači ništa ako je ne možete iskoristi, zbog čega je učinjen značajan posao na pogonskom sklopu super-SUV-a. Za početak, tu je novi mjenjač s mokrom spojkom i devet stupnjeva prijenosa s automatskim i ručnim načinim rada koji omogućuje brže 'šaltanje'. Ažurirana verzija stražnjeg elektroničkog diferencijala je jača, a može se pohvaliti i kraćim završnim pogonom 3:27 za bolje ubrzanje. Sustav pogona na sva četiri kotača i dalje je standard, a snaga se šalje naprijed ili straga, ovisno gdje je najpotrebnija.

image

2022. Aston Martin DBX707

Aston Martin

Šasija je dobila dodatno pojačanje, a zračni ovjes revidirane amortizere i opruge za manje prevrtanja karoserije. Sve funkcionira zajedno s ažuriranjima sustava elektroničke aktivne kontrole prevrtanja (eARC). Ažurirani elektronički sustav upravljanja dodaje težinu upravljaču, a kada trebate naglo zakočiti, karbonsko-keramičke disk kočnice veličine 16,5 inča sprijeda i 15,4 inča straga rade dobar posao. Sjede iza standardnih 22-inčnih naplataka, a možete se odlučiti i za opcionalne 23-inčne.

image

2022. Aston Martin DBX707

Aston Martin

S 'Race Start' načinom rada koji gura SUV naprijed od 4000/min, 100 km/h se postiže za 3,3 sekunde, na putu do maksimalne brzine od 313 km/h. To je sasvim dovoljno da nadmaši svoje luksuzne konkurente, ali DBX707 i dalje zadržava svoj luksuzni karakter. Sportska sjedala s tamnim oblogama dolaze u standardu, a udobna sjedala s tradicionalnim svjetlijim detaljima nisu obavezna.

image

2022. Aston Martin DBX707

Aston Martin

Izvana, SUV dobiva agresivnu prednju masku s velikom rešetkom, novim usisnicima zraka, redizajniranim dnevnim svjetlima i srednjim prednjim razdjelnikom. Nadograđena stražnja maska daje mjesta za četverostruke ispušne finišere nisko, a tu je i veći difuzor. Po cijeloj karoseriji nalazi se mnoštvo tamnog kroma i satena za monokromatski efekt. I kao konačni podsjetnik da je riječ o luksuznom stroju, tu su vrata s mekim zatvaranjem.

image

2022. Aston Martin DBX707

Aston Martin

Kao što biste i očekivali, moć i prestiž na ovoj razini ne dolaze jeftino. Cijene za DBX707 počinju od 189.000 funti (1.7 milijuna kuna). Proizvodnja počinje u prvom tromjesečju ove godine, a početne isporuke kupcima slijede u drugom tromjesečju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:58