dodatak klauzuli

Uz vrtoglavi iznos transfera, Neymar je prelazak u saudijsku ligu uvjetovao s ove 4 jurilice u garaži

Kao i gotovo svi nogometaši, bivši igrač Paris Saint-Germaina i Barcelone voli automobile, što egzotičnije to bolje

Neymar da Silva Santos Júnior, ilustracija

 Jay Hirano/Shutterstock Editorial/Profimedia

Morate početi gledati arapski nogomet, jer tko zna hoćemo li za nekoliko godina gledati utakmice saudijske lige umjesto europskih liga petice. Možda se čini kao ekscentrična izjava, ali klubovi iz Saudijske Arabije, puni petrodolara, više se ne zadovoljavaju potpisivanjem zvijezda u zalasku poput Karima Benzeme i Ronalda, već i prije, kada još imaju što za dati.

Primjer toga je naš Marcelo Brozović, ali i superzvijezda brazilac Neymar, iako njegov prelazak u Al Hilal nije bio lak.

Dogovoreno je da će igrati za plaću od 160 milijuna eura za dvije godine što je već astronomski iznos, no pravo bogatstvo krije se u bonusima. Naime, brazilskom nogometašu slijedi 80 tisuća eura bonusa za svaku pobjedu Al Hilala, a uz to će dobivati i pola milijuna eura za svaku objavu na društvenim mrežama koja bude promovirala Saudijsku Arabiju!

Dakako, Saudijci su također ispunili i svaku drugu, recimo to tako, praktičnu Neymarovu želju, pa će Brazilac na raspolaganju imati privatni zrakoplov i vilu sa osobljem.

No, kao i gotovo svi nogometaši, bivši igrač Paris Saint-Germaina i Barcelone voli automobile, što egzotičnije to bolje, pa je uz sve navedeno, svoj dolazak uvjetovao s nekoliko luksuznih automobila navodi The Sun. Dakle u garaži njegove vile naći će se ova četiri skupocjena modela:

Bentley Continental GT

image

Bentley Continental GT

Bentley

Bentley Continental GT je već u trećoj generaciji, a svaka je bila sofisticiranija od prethodne. Kao i uvijek, ima sportski dizajn, ali bez gubitka elegancije koja karakterizira britansku marku. Opremljen je 6,0-litrenim W12 motorom sa 635 KS i 900 Nm okretnog momenta, koji je sposoban ispaliti svojih 2400 kilograma do stotke za 3,8 sekundi.

Aston Martin DBX

image

Aston Martin DBX707

Aston Martin

Još jedan od luksuznih automobila koje je Neymar tražio od Al Hilala je Aston Martin DBX. Čini se da brazilski broj 10 želi praktičnije vozilo za svakodnevna putovanja, a što bolje od jednog od najbržih SUV-ova na svijetu. Opremljen je 4,0-litrenim biturbo V8 motorom snage 551 KS, iako pretpostavljamo da će verzija koju će Neymar voziti biti DBX707 sa 707 KS. Sve to popraćeno praktičnim prtljažnikom od 491 litre.

Lamborghini Huracán

image

Lamborghini Huracan LP580

Lamborghini

Brazilac je tražio i Huracana, u ovom slučaju čistokrvni superautomobil, opremljen jednim od najboljih motora koji su proizvedeni u posljednja dva desetljeća, atmosferskim V10 Volkswagenove grupe koji koriste modeli poput A8 i R8. U slučaju Lamba, snaga varira ovisno o verziji: 610 KS ili 639 KS. Dostupan je s pogonom na stražnje ili sve kotače.

Mercedes G-klasa

image

Mercedes G63 AMG

Mercedes AMG

Konačno, kapetan brazilske momčadi dobit će i kultni automobil koji ove godine odlazi u mirovinu, Mercedes G-Klasu, jedan od rijetkih pravih SUV-ova preostalih na tržištu koje crossoveri sve više kanibaliziraju. Trenutno se ovaj model prodaje u tri verzije, dizelašu od 330 KS (G 400d) i dva benzinca: G 500, s 421 KS, i AMG G 63, koji doseže do 585 KS. Uz to će dobiti i kombi zvjezdine marke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 07:04