pogledajte video

Upoznajte 90-godišnju penzionerku koja vozi svoju VW Bubu već 53 godine: ‘Ne želim drugi auto!‘

Gospođa Mimi svoj auto vozi svaki dan, kupila ga je novog i još je u odličnom stanju pa joj ne treba novi

Youtube screenshot

Mimi Carroll iz San Juana u Kaliforniji ponosna je vlasnica originalne Volkswagen Bube iz 1970. godine. To samo po sebi i nije neka vijest, no gospođa Mimi svoju Bubu ima od prvog dana, odnosno već 53 godine i svakodnevno je vozi. Vitalna umirovljenica koja je napunila već 90 godina auto je kupila 1970. godine kao novi i od tada se ne želi rastati od njega.

"Mazi ga i pazi" te automobil dan danas izgleda kao nov. Ova Buba je jedini novi automobil kojeg je ikada kupila. Kako bi sve bilo u stilu, na automobil je stavila personaliziranu registraciju "MIMIS 70".

Gospođa Mimi je u intervju za YouTube kanal "Hot VWs Magazine" izjavila da, "od kada vozi ovu Bubu nikada nije poželjela ni jedan drugi auto". Buba joj je, kaže "najbolji auto na svijetu". Kupila ga je s mužem koji je preminuo prije dvije godine te su ga odmah dali preraditi, ugradnjom modificiranih stražnjih bočnih stakala, stavljanjem drugih naplataka i izmjenom nekih drugih sitnica.

Također je promijenila prednja sjedala jer su joj originalna bila previsoka, s obzirom na njen nizak rast. Sve modifikacije su napravljene još u auto salonu i od tada ništa nije više dirano.

Vlasnica je istaknula da je stalno pitaju bi li prodala automobil, te da ima tri zainteresirana kupca koji nikako ne odustaju. Koliko joj je Buba prirasla srcu pokazuje i ovaj podatak. Još davno, kada je Buba bila nekoliko godina stara muž je kupio rabljeni Porsche.

Kad ga je dovezao kući supruga Mimi ga je pitala što će im dodatan auto? Suprug je odgovorio da će prodati Bubu i zadržati Porsche, no gospođi Carroll to nije dolazilo u obzir. Na kraju je muž popustio, Porsche je morao otići, a Buba je ostala.

Automobil je u savršenom stanju. Iako se u intervjuu ne navodi koliko je prošao kilometara, gospođa Mimi je istaknula da je prvi motor u autu izdržao više od 640.000 kilometara prije nego što ga se više nije moglo popraviti. Sada je u autu drugi motor koji se "polako uhodava".

Koliko ova baka voli svoju Bubu pokazuje i ovaj primjer. Kaže da svaki dan kad dođe u garažu i vidi svoj automobil kaže: "O moja draga Bubo!"

"To je kao ljubavna veza", istaknula je gospođa Mimi koja i danas čuva sve originalne dokumente od auta. Tvrdi da je jako pažljiva s njim i da ga nikada ne tjera do granica, a to joj i vjerujemo s obzirom na to kako automobil izgleda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:44